Inför V75 Hagmyren

Hagmyrens V75-omgång ser rätt så knepig ut på förhand, trots att Järvsöfaks finns med i ett av loppen.

***

V75.1: Bästa hästen är Daguet Rapide-sonen Ecco Flax (9), och det kan vara en tänkbar spik. Skulle det strula för denna så är det ganska öppet bakom. Tar man med några stycken så ta med Quest for Life (3) i ett tidigt skede, tycker även att Blue Rocket (2) ska streckas tidigt. Övriga streckvärda är t.ex. Spex Brodde (11) och Bourbon Tooma (7). En riktigt kantboll är Lanikai (8) som har fin form.

V75-2: Järvsöfaks (9) har såklart toppchans att runda allt. Jan-Olov Persson verkar dock lite orolig över att sonen Fakse (3) ska bli svår att hinna ifatt, så garderar man så ta med Fakse i första hand.

V75-3: Jag tar med fyra hästar och hoppas att det räcker. Tipsettan går till Beanie M.M. (3) som kan få överta ledningen om Jansson kör offensivt. Formen är dock ett litet frågetecken, så gardering rekommenderas. De tidiga motbuden i loppet är framförallt Evidence Ås (5) och S.J.’s Photocopy (1). Jag streckar även Yorktown Gunner (2) som sällan gör ett dåligt lopp, men som dock inte vinner så ofta.

V75-4: I V75-4 tycker jag att Klondike B.B. (7) borde vinna utan strul. Kommer han till ledningen så blir han normalt sett svårslagen. Hästen har toppform och är härdad i hårda sällskap. Bakom denna är det vidöppet. En eller många. Nemo Lavec (12) räknas tidigt trots bakspåret och likaså Go D.Aragorn (6).

V75-5: Avdelning fem ser rätt så öppen ut. Tidiga streck är Vinnalt Herkule (2), Next Lavec (6), Centenary Tooma (4) och Glory Southwind (1). Miskos Exson (3) och Bonnie Rich (10) är potentiella skrällar som rensar bra.

V75-6: Här spikar många Juan Carlos (4), vilket kan visa sig vara helt rätt. Hästen har toppform, och bra kapacitet för klassen. Jag litar dock inte fullt ut på honom, men tycker samtidigt att det finns motbud i loppet och väljer att gardera. Power Nap (6) är given vid gardering. Jag tar även med Manos General (1) och Dunder Kap i (3) ett tidigt skede. Streckar dessutom Paxmen D.E. (7) och M.T.Buffett (11).

V75-7: Här säger jag emot mig själv lite grand med tanke på att jag garderar Juan Carlos utifrån galopprisken. Staro Allentown (12) är verkligen inget att hålla i handen när åskan går, men sköter han sig så tror jag övriga får tävla om andrapriset. Det är lite Quarcio du Chene feeling över den här hästen, alltså lite vinna eller försvinna. Med turen på min sida sköter sig Staro Allentown exemplariskt idag, och då tror jag att han vinner trots bra motstånd. Motståndet utgörs framförallt av Access Tooma (7) som jag gillar skarpt. Övriga heta motbud är Paper Moon (6),  M.T.Cherokee (11) och Master Växus (2)

***

Lycka till på V7!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *