V75-idéer Bergsåker

Lördagens V75;a ser favoritbetonad ut på förhand. Trots det finns det ett par-tre lopp där det kan skrälla till rejält om favoriterna sviker.

***

V75-1: Skully Gully (12)  är given tipsetta trots spåret. Den här hästen har kapacitet som räcker i betydligt värre gäng än detta, och över Bergsåker långa upplopp biter nog spurten bra. Tidiga motbud är Quantum Classic (2) och M.T.Cherokee (10). Min rysare i loppet heter Khabibulin (5) som kan blåsa förbi många med tempo på loppet.

V75-2Bravado (7) är bästa hästen, men är ojämn och har ett strulläge. Här är det öppet bakom, så det kan löna sig att ta med några stycken. Spetsande Lady’s Photo (3), Derby Star (10) och Main Target (6) streckas tidigt vid gardering. Jag tar även med 5,11 och 9.

V75-3: Det kan vara dags för Järvöfaks (3) att ta revansch på sönerna den här gången, men då han har visat sig sårbar och beroende av positioner på ålderns höst, så väljer jag att gardera. Värst emot är Hallsta Lotus (1) och Fakse (10).

V75-4:  Här var jag ett tag inne på att ta med många hästar, men till slut beslöt jag mig för att luta mig emot ett tvåhästarslås som känns starkt. Rulle Ru (11) är en vinnartyp som får tipset trots bakspår. Min andra häst blir Denver Ås (5) som har fin fart och bra spår. 

V75-5:  Vid sunda vätskor vinner River de Liton (2) detta, men efter senaste plattmatchen är gardering på sin plats. Börjar man gardera så känns det som att man får hålla på ett tag för att vara nöjd. I stolopp som detta händer det inte alltför sällan att hästar från spår 1 och 8 vinner, så glöm inte bort Royal Sensation eller Prima Vera vid gardering. Garderar man favoriten så ta med så många som plånboken tillåter.

V75-6: Power Nap (9) har toppform, trivs på distansen och ska gå barfota runt om, Jag chansspikar då jag dessutom tycker att motståndet ser överkomligt ut. Sahara C.Four (12) har gått upp i klass, och startar från ett sämre läge, ändå tidig vid gardering. Tar man med flera så strecka även 3,5 och 6.

V75-7: Egentligen hade jag velat haft några streck här, då det handlar om ett riktigt getingbo. Trots detta tror jag hur jag än vänder och vrider på det, väldigt mycket på Torvald Palema (7). Jag läste ikväll att Ludde tyckte att Lucky Jim är världens bästa häst för tillfället. I mina ögon är Torvald Palema det. Nu möter han riktigt riktigt bra hästar i form, och det blir säkert ingen lätt match. Trots det så tror jag han avgår med segern ännu en gång, om han inte är sjuk eller att det strular i loppet. Värst emot är nog Triton Sund (9) tätt följt av Commander Crowe (3) och Glen Kronos (8). Loppets outsider är Adrian Chip (2). Spik på Torvald alltså.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *