Inför V75 Jägersro

V75-1: I V75-inledningen tror jag mycket på 1 Immenso November och 5 Simon Starlight., men tar med 3-4 hästar till på kupongen. Det känns som att det är 50-50 att Immenso sköter sig vid laddning från innerspåret, så gardering förordas. Har trott på seger flera gånger i rad för Voodoo Hornline (7) nu, och börjar misströsta. Ändå känns det farligt att lämna han utanför systemet. Manhattan Sassy (2) är en kapabel häst som kan få en bra resa. Sharapova (9) har fin form, och kan dyka upp i striden. 

V75-2: Det finns någon statistik som säger att det oftare skräller över korta distanser än långa. Nu är det dessutom ett klass 2 försök. Därför garderar jag 1 Luringen Palema som annars har fina förutsättningar på pappret. Jag tycker att det ska bli grymt spännande att se Staro Capricorn (6) gå barfota runt om, på det blir han min andrahäst i loppet. Likadant här tar jag med några hästar bakom nämnda duo. Skräller det till här, så varför inte Indira G. (10) med tempo på loppet?

V75-3: I V75-3 går jag lite emot principerna när jag spikar en treåring. Nu är det ju inte vilken treåring som helst, och trots spåret borde det vara en bra vinstchans. Jag menar förstås Zola Boko som vann på 1.12,7 över medeldistans i näst senaste starten. Det som oroar något är att hästen inte startat på ett tag. Värst emot är Juggle Face (2). Med överpace kan Tannerman Can (9) spurta ned många.

V75-4: Här går jag relativt kort. Tipsettan får Greve Bravur (6) som har fina förutsättningar. Tidiga motbud är Nostro Value(3), Il Re Frö (5) om han inte hoppas från start och starke Fakir d’Inverne (11) som har fått lopp i kroppen. Rysaren i loppet är Winner’s Rose (8), som med klaff har form för att vinna.

V75-5: I det här stoloppet känns det som att det kan bli en rejäl överrasking. Jag tar med så många jag har råd med, men fyra hästar  sticker ut lite. Princess Amason (9) har bra fart, och är med på målfotot utan strul. Dear Jackie (14) har kapacitet som räcker långt här, och med rätt resa dyker hon upp där framme. Mountain Dew (10) är stark och rejäl. Vendi (1) har fin form, och kan vinna med fritt. Strecka så långt ekonomin tillåter!

V75-6: Det finns en risk att Victory Love (1) inte får se dagens ljus från det här läget. Med fritt tror jag att han vinner då värsta konkurrenten Minos Vang (11) har fått det sämre läget. Minos Vang är dock en hårding som har toppform och mycket väl kan krossa allt ändå. Jag tror att loppet är heltäckt på två streck, men skulle det strula för duon så varför inte Yankee Challenge (3) eller spurtstarka skrällen Nouvelle Pelle (5).

V75-7: I förhandssnacket till det här loppet, har det varit mycket skriverier och prat om en duell mellan Simb Chaplin (1) och Brioni (10). Jag tror mest på Teaser Elegance (3) som gått från klarhet till klarhet, och svarat för fina prestationer i princip hela tiden. Simb Chaplin kan liksom Brioni visa sig vara helt outstanding i loppet, men Simb Chaplin skulle t.ex. kunna galoppera från start om han laddas. Brioni har vunnit 19 av 22 starter, och går både bakifrån och framifrån så bakspåret har nog inte så stor betydelse trots allt.  Skulle Simb Chaplin komma till ledningen, och få Brioni utvändigt om sig, så bäddar det för Svanstedts både starka och spurtstarka häst. Hursomhelst tror jag på en bra resa för Teaser Elegance. Tar man med flera än dessa tre så är Colombian Necktie (12)  klart intressant. Hästen är bättre än raden, och trivs förträffligt på Jägersro.

***

Lycka till i jakten på jackpotmiljonerna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *