Reflektioner

Det blev fina pengar för 7 rätt idag. Några av loppen såg på förhand ut att stå mellan ett fåtal hästar, men allt snack om dueller och hästar som skulle vinna från ledningen har tystnat nu.

Nja inte allt snack, det snackas ju fortfarande om en duell mellan Maharajah och Yield Boko imorgon. Trots att jag sedan uttagningsloppens målgång tippat Nurmos häst som vinnare av Derbyt, så skulle jag bli som allra gladast om Spring Erom eller Lovely Lidob skulle överraska. Spring Erom känns inte alls orealistisk som vinnare.

Idag imponerade Zola Boko mest. Många Boko-hästar som tar för sig i travets finrum för tillfället. Den här hästen har bara gjort tio starter ännu, men han ser ut att kunna gå hur långt som helst. Fina treåringar som Juggle Face, You Bet Hornline och Tannerman Can agerade statister. Idag fick dom bara se Langeweg juniors ryggtavla. Zola Boko sa tack och hej, och var helt enkelt som en annan ras.

***

På Onsdag till veckan går det några riktigt intressanta lopp på Valla. Däribland det här:

V64-6 – Fyraåringslopp 2140 Auto 

1 BRING ME LUCK U.S. (US) Persson Stefan
2 NAUTICAL NOTION* (US) Ohlsson Ulf (Joh SH)
3 LAVEC KRONOS (IT) Takter Johnny (Kol Lu)
4 VANESSA DU LING Goop Björn (Nur Ti)
5 PRADA HALL* (US) Kihlström Örjan (Wal Ro)
6 ROCKY RACE Frick Kajsa (Wit Le)
7 NORAS BEAN Söderkvist Stefan (Ste Ul)
8 STOLEN IDENTITY (US) Melander Stefan
9 NU PAGADI* (DE) Adielsson Erik (Joh SH)
10 SMOKING GUN* (US) Svanstedt Åke
11 CHIP’N YOUNG Untersteiner Johan (Arv St)
12 HERR RATZEPUTZ Kontio Jorma (Nur Ti)

Nu Pagadi är något av en favorit för tillfället. Lavec Kronos är som bekant en kanonhäst med drömläge. Noras Bean, Smoking Gun, Bring me Luck U.S….

Jag lägger förstarösten på Stig-H:s sagolika fux, trots det sämre läget.

Jag är också väldigt svag för Vanessa du Ling, men där verkar det dock ha gått käppar i hjulen sedan några månader tillbaka. Vet inte riktigt varför det inte har gått så bra, om det har varit skador eller annat kanske? Hur som helst tror jag inte hon har någonting med utgången av det här att göra.

***

Nästa helg är det V75 på Solänget, ett norrländskt stenkast hemifrån. Det ser jag också fram emot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *