Maharajah

Det är bara att ansluta till ledet av hyllande, och bekräfta att Maharajah var makalöst bra när han krossade ledaren från dödens på 1.12,8a/2640 meter. Utan tvekan en enastående prestation. Maharajah påminde om en supertaggad tungviktsboxare som satte respekt i motståndaren bara genom att kliva in i ringen. Denna dag fanns inget att göra åt Hultmans guldklimp, den 6 september 2009 var helt enkelt Maharajahs dag.

Yield Boko var ändå lite av en besvikelse. Nog hade jag trott att hästen skulle stå emot Maharajahs massage längre, med tanke på hur hästen såg ut i uttagningsloppet senast. Men Maharajah var enorm för dagen, och det är trots allt djur med varierande dagsform som vi har att göra med.

Trist att Spring Erom hoppade bort sig, men jag tror inte att en felfri Spring Erom hade kunnat hota ”den store konungen” igår. Man ska aldrig säga aldrig, men det känns i alla fall som att det inte hade gått. 

 ***

Med norrlandsmått mätt (bortsett från Bergsåker) blev det ett överaskande fint startfält i både guld- och silverdivisionen på V75-Solänget till helgen. Låt oss säga att bara en av Triton Sund, Adrian Chip, Beanie M.M. och Year In Review hade kommit, så hade man tyckt att det varit helt okej. Nu kommer alla dessa plus några övriga namnkunniga, trots att förstapriset inte är mer än 150 000 kronor. Dessutom blev det ju ett riktigt klassigt silverlopp. Skully Gully, Staro Allentown och Cash Winning Vita är hästar som man får glädjen att se om man besöker ovalen på lördag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *