Svenska stjärnor


Hittade likt många andra i vårt avlånga land de flesta vinnarna på V64 igår. Sprack gjorde jag på ren snålhet, när jag prutade bort Simb Ruby i inledningen. Trodde att loppet skulle gå att lösa utan att ta med hästen med det sämsta läget. Ack vad jag bedrog mig! Spår 12 må vara sämsta läget, men hästen hade en av Sveriges allra vassaste kuskar (Örjan Kihlström) i sulkyn. Han kör dessutom i ett jäkla flyt för dagen, vilket kan vara värt att tänka på inför V75 på Solänget t.ex.

Daniela Aria hade jag som C-häst på mitt jokersystem, så den grejade jag. Hästen vann ju förvånansvärt enkelt från ledningen. I sulkyn satt en annan mycket formstark och skicklig kusk, nämligen Ulf Ohlsson, han passar vi även nästa gång.

Kvällens höjdpunkter var två till antalet, eller rättare sagt tre om man räknar in Red Hot Dynamite i ett av loppen utanför V64. Igår vann han helt överlägset på 12,9a / 2140 meter, och han verkar bara bli bättre och bättre.

Iceland motsvarade förväntningarna, lekte med motståndet och vann hur enkelt som helst från ledningen. Jag hoppades på att Carmel skulle kunna skrälla om favoriten hade en dålig dag. Nu var det Carmel som visade sig vara dålig istället, vilket inte händer speciellt ofta. Jag lurar på om inte Carmel kanske fungerar bättre över medel- och framförallt kort distans.

Spiken på Nu Pagadi satt fint. Noras Bean gjorde det bra från ledningen, men Stig-H:s fux är tung att stå emot. Erik Adielsson säger att hästen är bra på att springa fort länge, och jag vill se fler matcher mellan de olika hästarna i årets fantastiska fyraåringskull. Maharajah har visat vart skåpet ska stå, och är given etta i kullen. Undertecknad vill dock se en match mellan Maharajah och Nu Pagadi igen någon gång snart.

En sak till … vilka makalösa hästar vi har i Sverige för tillfället! Hur dom bästa står sig mot de franska monstren får vi snart reda på. Det ska bli spännande att få svaret på den frågan!

Återkommer imorgon med idéer inför V75 på Solänget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *