Inför V75 Solänget

Solänget bjuder på en förvånansvärt klassig V75-omgång denna lördag, och såhär resonerar jag kring de olika avdelningarna:

V75-1: Tipset till Toulouse (4) som var jättebra senast och har fina förutsättningar nu. Jag tror på en bra chans om han är som senast, men jag litar inte fullt ut på honom och målar på ganska rejält då det finns en del hästar som kan överraska. Kick Party (10) trivs ypperligt på distansen, och har toppform och Örjan i sulkyn.  Persos Seaman (9) var Tomas Uhrberg jättenöjd med senast. En stark och rejäl häst som verkar ha stabiliserats. Yosemite Boko (3) räknas också tidigt från ett fint läge. Lill Arvid (5) har tänt till barfota, och kan överraska med rätt resa. Plockar även med 2,6 på systemet.

V75-2: I detta stolopp ser jag två ston med lite bättre chans än övriga. Den första är Ninotchka (13) som Svanstedt låter riktigt nöjd med. Den andra är Alandias Lime (6), som kan leda loppet länge. Som vanligt när det gäller stolopp så är skrällrisken hög, och skulle nämnda duo inte leva upp till förväntningarna så känns det som att vad som helst kan hända. Tänkbara rysare är formstarka hästarna Zippy Chilly (1) och Scorpion’s Winner (8) som kan få fina smygresor. Spik, tvåhästarslås eller många … hmm spik eller tvåhästarslås för min del vilket alternativ har jag dock inte bestämt mig för ännu.

V75-3: I Silverörnen väger normalt sett Triton Sund (2) tyngst, kanske inte sett till antalet kilon, men troligen kapacitetsmässigt. Triton Sund lär tappa från start, men bör kunna få en bra resa. Har han bara tätkänning så brukar han mala ner allt inne på upploppet. Även om det såklart är svårt att säga, ställer jag mig tveksam till om det finns en ärligare häst än Triton i Sverige. Beanie M.M. (6) var ju fantastisk näst senast, och han visade fortsatt fin form senast. Svanstedt baissar Year In Review (7) i förhandssnacket, men jag är inte lika pessimistisk inför hästens vinstchans. Det handlar om en skör men riktigt kapabel häst, som trots få starter i år har levererat i princip varje gång. Hittar han bara ner i ett vettigt slagläge så kan han vinna. Självklart är Adrian Chip (8) en av de som är med och gör upp om det, trots spår åtta.

V75-4: Fjärde avdelningen är på förhand en öppen historia. Efter en del funderingar går tipset till Rano (1), men här blir rådet att strecka så långt man har råd. Streckar även Nemo Lavec (9), Keso (7) som duger bra här om han får det att stämma, och Sebastian Palema (4), trots att jag är tveksam till startspåret för Umeåhästen. Jag betalar även för hästarna 2,3 och 12, men inte lika mycket (C-hästar).

V75-5: Hårt betrodda hästar i kallblodslopp vinner ofta på V75. Jag tycker även att det skräller ganska sällan i den typen av lopp, och för det mesta brukar det räcka med fyra-fem streck om inte färre. Lome Stjernen (13) har många meters tillägg men ska ses med bra chans att runda samtliga. Hästen är snabb ut och står bra inne i loppet. Värst emot är Stamping (12) och även Myllarfaks (15) är ett tidigt motbud vid gardering.

V75-6: Sjätte avdelningen känns lite som ett en eller alla lopp, med en motiverad favorit i Ibiza Broline (10). Ibiza Broline har finfina fartresurser, men får inte alltid aktionen att stämma. Därmed är hon väl kanske ingen man vill hålla i handen när åskan går, men på sin höga kapacitet kan hon vara en chansspik. Bakom är det vidöppet, men Super G. (7) är given andrahäst. Vill man känna sig trygg i V75-6, så får man öppna plånboken, då jag har svårt att hitta någon som inte kan vinna om Ibiza och Super G. sviker. Brianson (4) har hysterisk form för dagen och fint läge, bara streckad på 10 %.

V75-7: I V75-avslutningen tror jag mest på Skully Gully (11). Tycker att hon har varit strålande på slutet, och tillsammans med Erik Adielsson så tror jag att det löser sig även från spår elva. Det som talar till hennes fördel i valet av tipsetta är att hon till skillnad från Staro Allentown ger ett travsäkert intryck. Nu har ju Nurmos häst agerat stabilt på slutet men jag tror även att Skully Gully är på uppåtgående rent formmässigt, samtidigt som Staro Allentown haft toppform sedan i juni. Staro Allentown (10) är nog den hårdare hästen av de båda, medan Skully är den mer speediga. Jag gör det enkelt för mig och tar båda två, och tar dessutom med ett par-tre till på systemet. Dessa är Device (4) som kan hinna undan från ledningen om det strular för bakspårshästarna, Cash Winning Vita (8) som Svanstedt varit helnöjd med i jobb på slutet, och kanske även Beijing Man (5) som kan överraska från ett fint läge.

Lycka till på V7!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *