Världsrekord värmde i höstrusket

Det var grått, kallt och det regnade lite titt som tätt under lördagseftermiddagen på Solänget. Desto mer värmde de sportsliga prestationerna på vår grannbana. Det känns fortfarande lite overkligt att Beanie M.M. tog nytt världsrekord på en bana som för inte så länge sedan blev degraderad till att bara få köra V75 vartannat år. Samtidigt känns det lite som en knäpp på näsan åt de styrande organen som ibland verkar ha tappat bort själva andemeningen med travet. Naturligtvis ska Dannero och Solänget få köra V75 varje år, allt annat är sanslöst… 

Spelmässigt var jag ganska rätt på det igen, men torskade i kallblodsloppet där jag inte förväntade mig en skräll. Trots detta blev det bara några femmor eftersom mitt ABCD-krav i Joker inte uppfylldes. Nu ser jag fram emot onsdagens spelvänliga V64-jackpotomgång på Solvalla, och Umåkers tävlingar samma kväll.

Toppen:

Beanie M.M. – nytt världsrekord på 10,7a / 2140 meter, och har tagit klivet in i eliten på allvar!

Skully Gully – slutspurten hon gick över Solängets upplopp var häpnadsväckande!

Floppen:

Publiksiffran – cirka 4100 personer på plats var alldeles för lite folk med tanke på den sportsliga nivån, även trots älgjakt och ruggigt väder

Ingen Umåker-seger på V75 –  det är som det har gått troll i kombinationen Umehästar och Rikstotovinster, ingen vinst hittills i år…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *