”Kostnadseffektiv rövare”

Kvällens V64-omgång på Solvalla ser väldigt öppen och spelvänlig ut på förhand. Jag har bara lyckats hitta en spik i omgången, men det finns alternativ till chansspikar.

Jag spikar Bamse Gema (4) i V64-5, och även om ”hela Sverige” gör det så kan det bli pengar ändå. Det enda lilla orosmolnet som jag kan se är att han inte känns helt pålitlig Vid laddning finns det en liten risk för att han kan hoppa, men sköter sig så tror jag på bra chans att hålla undan före hårdingen Local Conch (12) som är absolut värst emot.

I V64-6 är Hobbe Skift (13) given tipsetta, och markerar därför denna som en av mina A-hästar i Joker. Hoppar han inte bort sig så har han bra chans att krossa allt. En möjlig chansspik i mina ögon. Skulle han hoppa kråka det så är det vidöppet bakom, och med anledning av det målar jag på rejält. Jag tar förutom Hobbe och värsta motbudet Juliana Hope (10) även med Nelle d’Amour (2), Daniela Aria (5), Ekebys Elvis (8) samt tokrysarna Black Clear (14) och Andy Farming (7). 

Jag väljer istället att chansspika Dodge Caliber (7) i V64-2, trots att jag är lite osäker på hur snabb han är i starten. Eftersom jag gör ett litet system chansar jag på att kombinationen Nurmos/Goop tillsammans med en formstark häst från springspår tar hem det här. Det har ju hänt förut om man säger så, och med tanke på hur många streck jag får spendera för att känna mig trygg om jag börjar gardera så känns det som en ”kostnadseffektiv rövare” som må bära eller brista. Värst emot är nog Global Jitney (3), men även en felfri Willie Laday (5) är ett tidigt garderingsstreck.

Jag tror mest på Carmenere (1) i V64-1, men tar med Dear Jackie (2) och Jagmi (9) tidigt, och streckar även Turbina (3). Carmenere har härdats i tuffa sällskap, och även om formen inte är på topp för dagen, så leder hon normalt sett länge från sin önskeposition ledningen.

I V64-3 höjer sig tre hästar något. Dessa är Omega Boko (11), Quantum Oliver (4) och Lemond (7). Trots detta tycker jag att det finns roliga formkort bakom nämnda trio som kan överraska. Därför streckar jag även Focus Ås (5), Handsome Face (9), Winner Farming (2) och First Fabery som C-hästar.

Kallisloppet V64-4 känns det lite som att man får luta sig emot tidningstips och spelarkollektivet för att överleva, för här har jag ingen vidare koll. Jilly (11) har jag feeling för, och tycker även att Knalltöff (9) är en stark och rejäl häst som borde dyka upp där framme utan galopp. Jag streckar även Åkres Jon (12) och Linbjörn (15), som har fin form.

 ***

Lycka till i jakten på miljonerna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *