En chansspik och en sund

Omgångens bästa spik är enligt mina ögon Torvald Palema i V75-5. Svanstedt låter grymt nöjd med hästen, och här har Torvald ett drömläge där han blir svårslagen vid sunda vätskor. Svanstedt kan välja att köra i ledningen, men föredrar nog att ta rygg på ledaren och blåsa allt via Open Stretch. Man ska såklart inte nonchalera fransmännen även om jag tror på svensk totalseger. Värst emot är Igor Font. Commander Crowe kan få  ett tungt lopp i V75-5, men är inte avsågad.

***

Jag chansspikar Bart Sjöhammar i V75-3 som annars blir en dyr historia om man börjar gardera. Skulle favoriten floppa så kan i princip vad som helst hända känns det som. Erik Adielsson kan välja att köra i ledningen eller ta rygg ledaren, och ska ses med vettig chans oavsett. Dresscode kan utmana om ledningen och har fin form, ett tidigt streck vid gardering.

***

Jag var länge inne på att spika Commander Crowe i det första försöket V75-1, men väljer istället att markera denna som en A-häst. Tycker dock att Commander Crowe var en ny och förbättrad version av sig själv senast, betydligt rappare och visade bättre stridsmoral.

Nu är det trots allt ett litet fält, och det kan vara så att Svanstedt och Torvald får snabb revansch på Puros monsterfux om det går undan där framme. Läget gynnar C.C. i detta heat, men distansen och dubbla O.S. talar till Torvalds fördel, som dessutom fått ett lite bättre läge nu i och med Teaser Elegance strykning. Souloy säger att Premiere Steed är riktigt snabb ut, och det kan bli rejäl körning inledningsvis. Det gynnar i så fall även Igor Font.

***

I Stayerloppet (V75-4) målar jag på ganska ordentligt. Tipset går till Bowling Inferno som varit kanonfin på slutet, men skulle favoriten ha en dålig dag så finns det många som kan utmana. Jag vill bland annat ha med Oceans Eleven och Imola November som båda är starka och trivs ypperligt på distansen. Tyvärr tar dom sig en galopp då och då, men sköter dom sig så är dom långt framme. Rysaren här är franska Noe de Saint Prest som man knappast åker runt halva jordklotet med för att få en matlapp. 

*** 

Mountain Man gillar jag, och det gör även Svanstedt som låter rejält uppåt angående hästens möjligheter. Nu när både Nirvana F.H. och Sanity blivit strukna känns det som att Mountain Man kan vara en möjlig spik, men skulle han svika så finns det kapabla motbud bakom. Dessa är Greve Bravur, Bruce Tooma, Esterel Gull och Nimbus Hackstable.

***

I V75-6 kan Hanoi och Chimall T.T. vara ett sparlopp för de som inte spelar för så mycket. Tipset går till Hanoi i egenskap av det bättre läget. Jag betalar även för Roberto, Immenso November och Casander Boy, fast inte lika mycket (spelar reducerat). Kari Lähdekorpi tror på bra chans för Roberto, det säger en del. För det första är han sällan optimistisk, och för det andra brukar han ha ganska klart för sig de gånger han säger att han har chans med någon häst. Lähdekorpi har dessutom stigande form på stallet.

***

I V75-avslutningen höjer sig en trio hästar. Dessa är Jos Cortina, Target Player och Cleo Nalan. Jag streckar även Golden Haro och Mighty Value, som har kapacitet och form för att överraska. De har dessutom fina lägen, vilket ofta är väldigt avgörande.

***

Spiken: 1 Torvald Palema (V75-5)

Chansspiken: 1 Bart Sjöhammar (V75-3)

Måstestrecket: 11 Oceans Eleven (V75-4)

Rysaren: 2 Roberto (V75-6)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *