Omvälvande på Åby

Vi som följde dagens V75-omgång på Åby fick vara med om en omvälvande upplevelse med både fantastiska prestationer och dramatik och tragik som inslag. Lite för mycket vilda västern för min smak. Fortfarande sitter känslan av olust efter Immenso Novembers plötsliga och oväntade död kvar. Denna incidident och Luddes munhuggning med Souloy på stallbacken, gjorde det hela en aning bisarrt.

***

Bäst på hela dagen rent sportsligt var ju såklart Torvald Palema som antagligen hade vunnit Åby Stora i princip hur än loppet hade utvecklat sig. Bästa hästen vann, och nu var det gamla goda ”överljuds-Torvald” som var tillbaka igen. Trist att Garland Kronos blev mörbultad till ingen nytta, för han hade nog varit den som varit närmast sörjande bakom Svanstedts lågflygande fantom denna lördag. Commander Crowe gjorde bra ifrån sig (bättre i det andra heatet), men han missygnnades av distansen och räckte inte till mot vinnaren denna gång. De franska hästarna floppade, men inte lika mycket som Martens bakom Premiere Steed, som såg till att bränna hästens möjligheter till en framskjuten placering.

***

Näst bäst idag får man nog säga att Lamborghini S.T. i stayerloppet var. Han lekte med 14 andra mer eller mindre dugliga hästar, och några av dessa var riktigt bra stayers. Gentle Star-sonen vann löjligt enkelt, och fortsättning följer.
Hanoi och Greve Bravur var två andra hästar som förgyllde det sportsliga värdet.

***

För egen del blev det några femmor på spelet, men drömmen om sjuan lever vidare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *