Comebackande hedershäst

När Jörgen Westholms 11-åriga kämpe Super Light med lika många miljoner på kontot som år på nacken tävlade i våras, var han förståeligt nog inte i närheten av att leva upp till gamla mästartakter. Han verkade måttligt intresserad av att fortsätta tävla efter 120-130 starter i livet. Man beslöt sig för att låta hästen ägna sig åt avel, och hästen var preliminärt pensionerad för gott.

Westholm lämnade dock en dörr öppen för fortsatt tävlande, och den senaste tiden har hästen tydligen varit så pass pigg och fin i träning att Jörgen anmälde hästen till lopp.

Igår startade Super Light med 60 meters tillägg i ett vanligt långlopp på Romme. Jag ska erkänna att jag tillhörde de som tvekade om hästen skulle kunna vinna direkt efter paus, trots att motståndet inte på något sätt var skrämmande. Jag blev glad att jag hade fel. Hästen verkade riktigt taggad då han svepte fältet i ett nafs, och segern var aldrig någonsin i fara. 

***

Idag körs UET-derbykval i Finland, och Maharajah och Yield Boko stöter på varandra igen. Både har risiga lägen i det andra kvalloppet, men det bekommer nog inte de här två kanonerna så mycket. Efter Maharajahs uppvisning senast går det ju inte att tro något annat än att han krossar allt igen.

Reven d’Amour, Target Hoss och Knockout Rose kommer ut i det första kvalloppet. Marshland är tråkigt nog struken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *