Röd Het spik

Ikväll är det uttagningslopp till Kriteriet och Oaks på Valla, och sex av loppen ligger inom ramen för V64. Rent sportsligt är det alltid lika roligt att se unghästarna tampas, men spelmässigt ser det favoritbetonat ut på förhand.

***

Förhoppningsvis har jag fel i att det blir favoritbetonat på V64 ikväll. Det finns en given spik i omgången, och det är såklart 93-procentaren Red Hot Dynamite ( 5) i V64-1, som under normala omständigheter bara vinner detta. Vill man gardera upp favoriten och hoppas på favoritfall så glöm inte Castor Race (9).

I V64-2 tar jag ställning i det som ser ut som ett tvåhästarsrace, och chansspikar Oracle (5) som jag tycker har bäst förutsättningar på papperet. Leonas Yannic (9) är främsta motbudet.

I V64-3 tror jag mest på Global Lawbreaker (3), men jag väljer att gardera loppet. Två av motbuden är Caddie Eagle (7) och Capello Bob (2), men jag betalar även för hästarna 8,6 och 4.

V64-4 tror jag i första hand handlar om Juggle Face (7) eller Windshear (10) som jag gillar starkt, men jag tar med ett par streck till. Denver Ås (3) kan få loppet, och Klondike B.B. (1) är bättre än vad raden visar och kanske kan överraska med rätt lopp.

I V64-5 tror jag mest på Hot Southwind (4), som kan spetsa och leda länge. Det saknas dock inte motbud och streckar därför även Vincent du Ling (2), No Big Deal (1) och G.H. Nemo (4).

Sista V64-loppet ser ut att vara det mest öppna i omgången. Tipset går till läckra Zidane Boshoeve (2), men jag streckar ett gäng hästar. Alvena Pele (8) spurtar bra med rätt resa. Jealous Broline (3) – snabb ut, bra läge. Sammarco (4) – bra inställning och läge. Turbo Viking (9) – härdad, inte borta, Nonstop (6) – ska lättas, möjlig skräll, Digital Render (1) – fint läge, Åke nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *