Lurig unionsomgång

Svenska ekipage möter norska diton på V75 i helgen. Färjestad är värd för ”landskampen”. Spelmässigt ser det ut att kunna bli bra pengar för 7 rätt. Norrmännen spelar ofta hårt på sina egna hästar och det tackar vi för, eftersom det brukar vara svenskt på dom främsta placeringarna i loppen. Inte alltid, men ofta.

***

Jag väljer att spika Trade East i V75-1, och Cash Winning Vita i V75-6. Det gör jag inte med någon stor övertygelse, utan mer i brist på stenklara singelstreck. Båda hästarna är dock tuffa, oömma, har bra lägen och ska ses med goda vinstchanser. 

De tidiga motbuden till Trade East heter Distrinus (3), Pinepower Rose (7) och Paris Turf S.L. (9) om man väljer att gardera.

När det gäller Cash Winning Vita är Lovely Conch (1) och Joel Cortina (4) värst emot. Här är jag dock mer rädd för löpningsförloppet än för motståndet. Det finns viss risk för ett tufft lopp, men jag litar på att Svanstedts häst avgör på ren hårdhet om så skulle vara fallet.

***

I V75-2 tror jag mest på Hardy Ribb (4), en rejäl häst från bra läge som borde fungera bra på distansen. Jag tar fram den stora penseln trots denna givna tipsetta. Viduka Boko (7) låter Gooparna helnöjda med. Mysterious (1) och Yukon Boko (5) räknas tidigt. Mingla (12) är konstigt lite streckad. Betalar även för hästarna Monday Morning (3), Wotan Corner (6), B.W.T.Warrior (11) och Rano (9).

***

I V75-3 tror jag mest på Vildvitter (6). Hästen kan fronta och leda länge i nuvarande toppform. Stamping (14)  är ett annat givet streck. Bakom dessa två räknas ett gäng norska kallblod, och jag tar med Pajahn (10), Gann Pål (5), Amor Even (8) och rysaren Skoglivill (2).

***

I fjärde V7-avdelningen höjer sig tre-fyra hästar något. Dessa är Derby Winner (4), George Kemp (10), kapabla Joystick Ribb (7) och speediga Franchesca (11), men jag streckar även spetsfavoriten Pablo Santana (5) och Lalita Sas (2) som möjligen kan överraska från ett fint läge. Tipset går dock till rejäla Derby Winner då han haft störst flyt i spårlottningen av de jag tror mest på.

***

När det gäller stoloppen så skräller det ju som bekant rätt ofta i dessa på V7, men jag gör ett försök att gå relativt kort här. De två hästar som ska med först på kupongen är Victoria Bob (1) som kan leda från start till mål, och Lemond (11) som kan sänka allt utan strul. Med som C-hästar åker Prima Stella (15) och Winner’s Rose (7).

***

I V75-avslutningen tror jag att Fisher King (11) krossar allt om han sköter sig. Nu har han ett bra spår i volten, så det behöver inte bli galopp i startmomentet. Då känns det mer troligt att galoppen kommer under avancemang framåt. När hästen springer i ledningen verkar det som att han kan slappna av, och där är galopprisken betydligt lägre. Är det någon som fixar att få han att gå felfritt så är det Ludde, vilket är ett plus. Fisher King får fötroendet som tipsetta, men jag garderar utifrån galopprisken. Garderingsbuden är i första hand Titan Silk (6) som grejar distansen och kan leda länge, och starka Road Show (5) om han kliver iväg från femtespåret. Svanstedts Alsaghir Pasha (10) kan också vara värd att se upp med.

***

Lycka till på V7!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *