Mäktig slutrepa av Cash Winning Vita

Så var unionstravet över för denna gång, och vi återgår till det normala. Sverige vann fem lopp, och Norge två. På ATG.se går att läsa att det inte blev någon förväntad svensk utklassning, inte för att det spelar någon roll, men nog var 5-2 resultatet lite av en utklassningsseger.

***

Bäst under gårdagen var utan tvekan Cash Winning Vita som tillsammans med Åke Svanstedt svepte fältet på klassiskt ”Svanen”-vis. Dom där slutrökarna som Svanstedt så ofta levererar, är beroendeframkallande, och man vill bara ha mer.

Bengt Erik Olsson-tränade Franchesca svarade för en stark prestation, och det värmer alltid när det går bra för någon annan än dom stora tränarelefanterna på V75 och i de lite större sammanhangen.

Det är väldigt sällan som man ser ett V75-lopp vinnas lika enkelt som när Trade East vann V75-1 idag. Hästen såg smällfin ut, och man funderar över hur många, eller rättare sagt hur få procent som hästen behövde bruka för att vinna. Det kan inte ha varit många.

***

Nästa helg bjuder på Kriterie-, Oaks-, och V75-finaler. Jag ser fram emot att se Beanie M.M. i guldfinalen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *