Spännande travvecka

På fredag är det kanontävlingar på Umåker! Finalen av VK-mästaren går i vanlig ordning av stapeln, men det är bara ett av många topplopp som vi kan se fram emot. Finalen av Diamantstoet med 200 000 kronor i förstapris, Norrländska Elitstoet med 100 000 kronor till vinnaren, Klass II-försöket med Carmen Sund från fint läge etc. etc.

Detta är Umåkers näst bästa travdag under året. Bara V75 är vassare!

***

 På onsdag startar Tapfer på Bergsåker. Hittills har han gjort det mesta rätt i loppen, och det är helt klart en intressant häst att följa.

***

Lördag betyder som vanligt V75 för oss travälskare. Denna gång är Romme värd för tävlingarna, och vi har en tapper Umeå-häst till start i bronsdivisionen/V75-1. Chakir startar från fjärdespår bakom bilen, tillsammans med Ulf Ohlsson i sulkyn. Senast var hästen riktigt duktig trea bakom hästar som Power Nap och Lamborghini S.T., och han gör inte bort sig här heller.

***

Segern i Rixallsvenskan verkar gå till någon av Sanity eller Clouds Above. Här hoppas jag mycket på att Sanity tar hem det hela. Den 1 november är det sluttävlat för hästarna och sedan ska dessa säljas på en Breeders Crown-auktion i Eskilstuna den 6 november.

Rix FM Botnias häst Caramelle Tooma har det häxat för på slutet, men hon befinner sig i dagsläget på en niondeplats.�

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *