Skrällvintern är här!

Nu så.. Nu har årets skrällperiod inom V75 kommit igång på allvar! Idag var det en sån där omgång där man helst skulle haft någon anknytning till skrällhästarna, eller garderat loppen rejält för att få med dom på kupongen. Endast då hade Focus Ås eller Brenne Kongen hamnat innanför min systemram.

En del galopper också denna gång som var svåra att sia om, bland annat Victory Loves ..

***

Visst lönar det sig i längden att vara påläst, men man kan inte sticka under stolen med att allt ska klaffa perfekt för att sjuan ska sitta. Man behöver helt enkelt ha en hel del flyt för att få alla rätt. Ni som inte är övertygade om detta – läs historien om Embritt Agmarken

***

Det här är bara början på en lång skrällvinter. Det kommer att vara svårare än vanligt att få utdelning som småspelare, och nu om någonsin kan det vara vettigt att köpa in sig i andelssystem. En del omgångar på vintern är helt enkelt skitsvåra, och ibland får man faktiskt lite lotto-vibbar.

***

Andelssystem är i och för sig alltid ett bra alternativ, men största tjusningen med att spela på hästar bortsett från att vinna en massa pengar, är tveklöst att få sätta tänderna i en sprillans ny V7-omgång. Stå i valet och kvalet mellan olika spikar, fundera på om man ska gå på sin första instinkt, eller eventuellt ändra upplägget. Vart ska man spara på streck, och vart ska man öppna på plånboken? Få den där uppenbarelsen om ett troligt loppscenario som sedan visar sig stämma.

Och även om facit inte alltid är så roligt att beskåda framåt middagstid, så glömmer man snabbt och några dagar senare har analysglöden tänts igen. En glöd som tar sig mer och mer och som står i full låga när man närmar sig lördagen. När lördagen kommer får man facit på sin hemläxa och det är lite av en ständigt återkommande examensdag för oss spelare. Till skillnad från en vanlig hemläxa som man gjorde i skolan en gång i tiden, så står antalet pluggade timmar dessvärre inte alltid i proportion till resultatet.

***

Har vid några tillfällen introducerat streckspelet för en del oinvigda V7-oskulder. Många gånger har jag fått kommentarer i stil med:

”Hitta sju vinnare kan ju inte vara så svårt!?”

Eeeh mjoo, svårare än man kan tro…

***

Idag vann inte en enda favorit. I ungefär 60 procent av V75-omgångarna vinner annnars två-tre favoriter.

***

Spelar man på trav så är reducerade system det givna valet. Oavsett om man spelar för mycket eller lite pengar. Är man sugen på att veta mer om detta sätt att spela på, så kan jag rekommendera statistikexperten Johan Lindvalls videoklipp på Stora Vinster

I klippen berättar han lite matnyttiga grejer för den som är intresserad av hur man spelar reducerat. Han berättar bland annat hur man kan använda en del statistiska villkor för att reducera bort rader.

Kolla gärna in avsnittet om ”effekthästar” om du inte redan är bekant med detta. Denna typ av reducering kan helt klart vara ett vettigt reduceringsalternativ, i synnerhet under en period då skrällarna står som spön i backen.�

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *