Klassigt men favoritbetonat

Först – en eloge till ansvariga bakom 16-loppsdagen på Valla! Vi behöver röra om i grytan mer. Alla blir gladare. Dessutom blir det ju knappast sämre av att det är topplopp rakt igenom. Maharajah, Viola Silas … dreggel dreggel.

***

På förhand ser V64-omgången klart favoritbetonad ut. Tycker ofta att det pendlar mellan kaffepengar och riktigt höga utdelningar på V64, inte så mycket gråskala mellan dessa ytterligheter faktiskt. Trots att det ser favoritbetonat ut så är det svårt att låta bli att spela när det bjuds på sådan kanonsport som idag.

***

V64-1: Jag tror mest på Noras Bean. Hästen var fantastiskt fin i sitt senaste lopp. NB ska tydligen kännas grym i jobben, och han kan blåsa allt med rätt resa. Värsta konkurrenten Yield Boko har inte varit som bäst på ett tag. Slår dock vad om att YB är betydligt vassare denna gång. Alla vet ju vilken hög grundkapacitet som hästen bär på. Är allt som det ska med YB så leder han länge. Tar man med flera så glöm inte Pinepower Rose – toppform!

***

V64-2: I andra avdelningen går tipset till Marshland. Hästen var kanonbra senast som tvåa i Derbyt på topptid. Om formen är konserverad så är han hästen att slå från ledningen. Spring Erom är stark och rejäl, och har färsk form. Yanantin Boko är ett annat tidigt streck vid gardering. Blir det tempo på loppet så rundar han många, alla?

***

V64-3: Quassia Lascaux tillhör min lilla skara av personliga favoriter. Nu har hon fått ett perfekt läge, och hon har god chans att leda från start till mål. Jag har dock full respekt för härdade Annicka som närmar sig formen på allvar. Tar man med flera så glöm inte Ivory Tilly.

***

V64-4: Hot Southwind har fina förutsättningar på pappret, men jag litar inte fullt ut på favoriten. Vet inte om det är jag som inbillar mig, men det känns som att det sällan går riktigt bra för Joakim Lövgren på Solvalla. Känslan säger Gill’s Abbe trots att han möter hårt motstånd. Stall Lähdekorpi är stekhett för dagen, och jag blir inte förvånad om G.A. vinner detta. Loppet är ganska öppet, men två andra tidiga streck är Denver Ås och First JagJaguar Ruda kan vara tokrysaren i loppet.

***

V64-5: Två hästar höjer sig här. You Bet Hornline tror jag mest på i egenskap av läget och travsäkerhet. Alvena ”Strul-Pele” är kanske den kapacitetsmässigt bästa hästen, men han hoppar bort sig alltför ofta för att få tipset. Han är dock given på systemet. Tar man med flera så glöm inte Quantum Aramis eller Copy Tooma.

***

V64-6: För min del är V64-avslutningen ett helgarderingsobjekt. Loppet är vidöppet. Mest tror jag på Monster Drive trots bakspåret. Hästen har toppform, och går det undan lite där framme så kan han bli svår att stå emot. Andra tidiga streck är Juggle Face, Global Lawbreaker, Digital Render. Varning för Twist Life som är en bra spurtare.

***

Lycka till på V64!   �

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *