Bästa spiken – i en klass för sig

V75-omgången på Sundbyholm i helgen såg väldigt favoritbetonad ut vid en första anblick. Jag tror dock att det kan bli hyggligt betalt för sju rätt, och garderar en av de största favoriterna.

***

Bästa spiken är Red Hot Dynamite i V75-2. Hästen har visat att han befinner sig i en klass för sig, och han är inte så beroende av att loppet körs på ett speciellt sätt för att han ska kunna vinna.

***

I V75-inledningen väljer jag att gardera storfavoriten Viola Silas, trots att hon kan visa sig vara outstanding nu med loppet i kroppen. Tycker dock att det finns ett antal kapabla motbud däribland Pebbly, One Wish och Simb Ruby.

***

Gulddivisionen är en tunna soppa, där jag tror mest på någon av Debbie Brodda eller Olganina i egenskap av läge och form. Acclaim är given trots svårbedömd form. S.J.’ s Photocopy kan leda loppet länge om han frontar. Öppet…

***

 V75-5 är ett lurigt lopp, där jag tror att det står emellan Device och Access Tooma. Vinner inte någon av dessa känns det som att vilken som helst i loppet kan vinna. Jag chansspikar Device, då jag tror att han har bättre form än värsta konkurrenten och kan leda loppet länge.

***

Vanessa du Ling får förtroendet som tipsetta i ett öppet stolopp. Flera av konkurrenterna kan vara lite slitna efter en lång tävlingssäsong, medan Vanessa varit ”nere i källaren” och vänt. Nu närmar sig toppformen, och hon har bra chans från ett lämpligt läge. Tycker ändå att man bör gardera loppet. Annicka, Caddie Dream, Calamara Donna och Ibiza Broline är andra givna streck vid gardering. Miss Sixty eller Tiffany Brodda är inte helt borta heller. Quassia Lascaux var blek senast, men kan bättre.

***

I sista V7-avdelningen tycker jag att Chimall T.T. är bästa hästen, men till skillnad från sina värsta konkurrenter har han fått ett iskallt läge. Han är dock så bra att han är med och gör upp om vinsten ändå. Värst emot är Fisher King och Lucas Ness. Rysaren i loppet heter Rubberman.

***

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *