Kan bli bra betalt för sjuan

Veckans V75-omgång på Kalmartravet ser ut att kunna ge bra betalt för sju rätt. Det kryllar inte direkt av tänkbara spikbud som det har gjort vid ett par tillfällen på slutet, och några av loppen är streckkrävande.

***

Normalt sett ska Robin K. göra processen kort med motståndet i V75-1. Hästen är väl inte direkt känd för att vara pålitlig och jämn, men han har varit riktigt bra på slutet, och i avsaknad av spikar i Commander Crowe-klassen så väljer jag att lämna Luddes kapabla men lite snurriga krigare ensam på systemet. Spets och slut om han sköter sig. Vid gardering tar man med Staro Capricorn och Staro Blackstone tidigt.

***

Andra spiken blir Nellie Vingboons som är hårdaste hästen i V75-5. Planen är att hon ska gå barfota runt om nu, och häxar det inte med trafikproblem eller annat så tror jag hon krossar allt. Värst emot är Hilda C.D. Skulle dessa två komma bort av någon anledning så finns det många som kan utmana om segern. Princess Olga kan leda loppet länge. En felfri Rio de la Plata är alltid farlig. Just a Little Spot är inte så tokig.

***

V75-2 är ett öppet stolopp över sprinterdistans. Här blir rådet att ta med många. Estancia kan leda hela vägen. Paris Rhode är även hon snabb ut. S.H.T.’s Playmate får en fin resa. Regine d’Inverne var kanonbra senast. Queen Of Rock vinner inte ihjäl sig, men tål att göra en del själv.

***

V75-3 är en vidöppen gulddivision. Här tar jag med många. Det ser ut att kunna bli körning från start i detta kortlopp, och då kan det skrälla till. Mest tror jag på Year In Review trots åttondespåret. Han var bara sådär senast, men Svanstedt trodde att han behövde loppet i kroppen. Utan strul dyker han upp i striden. Korvet Klintholm kan speeda vasst, givet streck. Travhästarnas svar på Usain Bolt nämligen Catch The Flax, är grymt speedig med rätt resa, spets och släpp? Camilla Highness satt fast med krafter kvar senast, kan avsluta vasst. Skogans Joker räknas med tempo på loppet. Amour Ami kan ta hand om täten, nu blir det helstängt huvudlag. Evidence Ås har ett lopp i kroppen nu. Strong Boy D.E. är allround och går hela vägen in i mål. Airstrike – närmar sig toppformen, fint läge. Nu har jag räknat upp så gott som alla hästar i loppet, men faktum är att det är få om ens någon häst som är direkt chanslös här.

***

V75-4 är ett ytterligare ett öppet lopp, men inte lika öppet som gulddivisionen. Sebastian K. har bra chans om han klarar spåret. Trotteur har fin kapacitet, men är inte helt att lita på. I övrigt räknas Richordietryin, Varrivando, Shepard tidigt. Min rysare i loppet heter Tiger S, fin form och får bra resa.

***

I V75-6 tror jag allra mest på Utah Hornline. Det ser ut att kunna bli körning där framme mellan Omega Boko och Fisher King om denna sköter sig, detta skulle i så fall bädda för Lähdekorpis distansgynnade och spurtstarka häst. Förutom de tre redan nämnda kan det löna sig med streck för Västerbo Streetlite trots att det är tuffare emot nu och Lennart kan dyka upp i striden med fritt. 

***

I V75-avslutningen var jag ett tag inne på att spika Hoity Toity Face, men det luktar högt tempo lång väg, och hade det varit kort distans hade jag nog spikat, men nu när det är medeldistans kan det bli trötta ben över upploppet. Det är i alla fall nästan garantispets på henne, och hon kommer definitivt att leda loppet länge. Men jag tror inte att hon kommer att få sitta ifred i ledningen. Risken är att Hanoi kliver fram utvändigt och börjar massera. Detta skulle i så fall gynna Hanoi (tipsetta) eller någon annan häst som fått smyga med bakom. Med anledning av detta väljer jag till slut att gardera, och förutom redan nämnda hästar så tycker jag att Nicolas Cake och även Lamborghini S.T. är värda streck. Rysaren i loppet är Einar Celeber som verkar vara på gång igen.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *