”Faksen” och V64 tankar

Undertecknad var likt många andra travfrälsta på Umåker när Järvsöfaks var där för att ta seger nummer 200. Det är inte många gånger som jag blivit lika rörd vid ett travbesök som nu senast. Visst har man fått rysningar som när Nu Pagadi krossade allt senast, eller när Garland Kronos skrällvann Åby Stora, listan på ståpälssituationer kan göras lång..

Men när Jan Olov-Persson blev ombedd att förklara hur han känner för Järvsöfaks, och orden plötsligt stockade sig.  Ja då, då ska jag erkänna att det var svårt att hålla tillbaka dom egna tårarna.

Järvsöfaks = En kämpe och en häst som betytt så mycket för travet, och samtidigt förändrat livet för kretsen kring hästen så radikalt. Hästens tacksamhetsskara är stor. Tack för den här tiden Järvsöfaks!  

Loppet blev ingen bluff, men ändå kunde gamlingen visa vart skåpet skulle stå. 300 meter från mål inleddes taktfasta applåder från publikplats – en mäktig känsla!

Att seger nummer 200 togs i Umeå på Umåker känns också helt fantastiskt, och att man fick vara med om detta ögonblick.

***

Nu över till veckans V64-omgång: 

V64-1: Omgången inleds med ett på förhand öppet och spelvänligt lopp. Pamona har en vettig chans trots bakspåret. Preko Bob är snabb ut och kan leda länge. Warner Hill är en häst under utveckling, och har varit bra på slutet. Turbina har fin form och bra läge.

V64-2: I V64-2 går tipsettan till Eaglehawk. Hästen har stigande form, bra läge och är ute över passande distans. Quattro Composite möter enklare motstånd nu. Livi Dancer vinner inte ”ihjäl” sig men formen är bra, om det klaffar. Bang In Line är en av många som räknas. Öppet!

V64-3: Tredje avdelningen är inte heller helt lätt att bena ut. Andy Farming räknas tidigt i den här omgivningen trots att han var blek senast. Vassare nu? Ekebys Elvis har aldrig vunnit, men första triumfen närmar sig, form. Center Run har bra läge, och möter enklare hästar nu. Måla på!

V64-4: Starobrno kan ta hand om ledningen och leda länge, kanske från start till mål. Det är ju inte första gången Björn Goop runnit undan från spets på V64 om man säger så. En möjlig spik. Americandream A.T. kan vara med i striden utan strul. Fortaleza Ås har bra kapacitet. Hippie Queen kan vara en luring med Örjan.

V64-5: Västerbo Realkiss har inlett karriären på ett tilltalande sätt. På Frick låter det som att han grejar spåret, och då borde vinstchansen vara god. Cosmopållen har bra kapacitet, och sköter han sig så dyker han upp där framme. Bright A.E. är en stor häst, och därmed är läget inte så lämpligt. Utan galopp så räknas han. Ridgehead Emil duger bra, om det klaffar.

V64-6: Yankee Challenge är kapabel och trivs bra i ledningen. Kommer han dit så kan han bli svårslagen. Spikbud. Sir Remington har fåt lopp i kroppen, har bra läge och spurtar ner många, alla? Jag tycker inte att Scargel visat samma gnista på slutet, men har ändå varit okej. Han tål att göra en del själv, och sänker många med tempo på loppet. Beijing Man blir farlig med rätt resa. Dude Kemp har hög grundkapacitet, men kan behöva lopp i kroppen.

***

Fyndhörnan (onsdag förmiddag):

V64-1: Preko Bob (7%) – snabb ut, kan bli farlig från ledningen

V64-5: Cosmopållen (11%) – bra kapacitet, inte borta om han sköter sig

V64-6: Sir Remington (11%) – stark avslutare och bra läge, 11% är ett skämt

***

Lycka till på V6!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *