Hej mitt vinterland!

Någon gång under senhösten gick jag och funderade på om det skulle bli någon vinter, eller om det här med att man ser gräsmattan i november var något av framtidens melodi a la klimatförändringen. Blev samtidigt lite vemodig när jag undrade om dom vita vintrarna var på väg att försvinna helt. I december fick jag svar på tal. Nog blev det vinter allt. Nu har vi snö så det räcker och blir över och i media snackas det om att det ska bli -40 grader på vissa ställen. Huvva! Tror förresten att det var Idre som hade köldrekordet i år… 

*** 

Roligt att Västerbo World är tillbaka i form. Visst, han fick ett fint lopp senast, men han avgjorde enkelt, och att hästen har bra kapacitet det råder det som bekant inga tvivel om. På fredag startar han i ett V65-lopp på Bergsåker, och undertecknad hoppas på nya framgångar trots bakspår på kort distans.

***

Apropå framgångar .. När det gäller 2010 så hoppas jag att vi lyckas få fram någon eller några hästar som duger inom rikstoton här i Västerbotten, och i synnerhet i Umeå. Just nu är det ungefär som det är utomhus, nämligen iskallt. Det blåser ju positiva vindar i övrigt när det gäller travet på hemmaplan, men det som saknas är lite fler framgångar i dom ”högre divisionerna”. Det skulle betyda oerhört mycket för travet i trakten. Som man brukar säga – framgång föder framgång.

***

Mikael Wikner har rivstartat sin ”nostalgiblogg” på Umåkers hemsida. Rekommenderas! www.umaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *