Är Jensens stayerkung starkast igen ?

Det ser ut att kunna bli fina pengar till den eller dom som löser V75-gåtan på Halmstadtravet i helgen. Flera av loppen är öppna på förhand. Dom givna spikbuden lyser med sin frånvaro. Kom ihåg, numera är det inte heller något Open Stretch på banan.

V75-1
Brons, 2140 Auto

Två hästar sticker ut lite i loppet. Ridgehead Cahore har bra spets- och vinstchans om han sköter sig. Nu går man tillbaka till det ”gamla” huvudlaget och då tror man att han kommer att gå felfritt. Skulle det kosta att komma till ledningen, så utmanas han främst av Lord Of Makkegård. Det är en häst med härlig inställning, och jag blir inte förvånad om han skulle ”sätta klorna” i R.C. inne på upploppet. Det är gott om roliga bud om man börjar att gardera, och ett roligt och spelvärt bud är Stensro Julius som kan skrälla trots ett trist läge.

V75-2
Stolopp, 1640 Auto

Tipsnicken går till Chivas Bluegrass som har toppform, men loppet är vidöppet så ta med många. Lobby La Marcs form är något diffus, men kapacitetsmässigt räcker hon långt här. Startsnabba Early Launcher ska man sätta ett helstängt huvudlag och rycka alla skor på, och från ledningen vinns som bekant en hel del lopp. Strecka på!

V75-3
Stayerlopp, 2640 Volt

I stayerloppet väljer jag att spika Oceans Eleven. Den urstarka hästen tappar i starten, men sen kör Linderoth offensivt. Det är inte så vansinnigt stort fält, så jag tror på bra chans att runda konkurrenterna. Dessutom gynnas han av Halmstadtravets fina banunderlag, som gör att han troligen kan tävla med sin favoritbalans barfota runt om. Frågetecknen är distansen som kanske är i kortaste laget, och att Linderoth fortfarande inte har vunnit med hästen i dom tre starter han kört hästen. Tidiga garderingsbud är Ravello och Vagabond Hornline.

V75-4
Klass II, 2640 Volt

Fjärde avdelningen är ett rätt så öppet stayerlopp med många starka formkort. Beauzac får tipset då han har imponerat på slutet. Klarar han starten är det bra chans. Evil Jagg är en häst av rätta sorten. Han har pausat men trivs på distansen och slutar i den främre träffen. Dedes Brassie möter lite tuffare hästar nu, men kommer med tre övertygande raka segrar. Alfas Abe Lincoln har fin form och var tapper tvåa senast. Cut ståtar med tre raka, och trivs på distansen, inte borta.

V75-5
Stolopp, 2140 Volt

V75-5 är ett riktigt öppet stolopp, där jag tror mest på Wiss Ronja och Flax Avenue som gör upp om ledningen. Båda har stigande formkurvor, och den som lyckats spetsa kan leda runt om utan tokpress. Rådet blir ändå att ta med så många som man har råd med. Marching Orders har man siktat hit med och kan dyka upp i striden med klaff. Öppet!

V75-6
Klass I, 2140 Auto

Det skräller ofta i DD-loppen, och det kan bli så igen. Mest troligt i DD-1 i så fall.
Giddes Dream är en riktigt bra men samtidigt skör häst. Nu har han fått ett lopp i kroppen, och är allt som det ska med honom så är det ganska bra vinstchans. Kapabla Rumbleintthejungle har varit fin på slutet, och känns given med Örjan. Practical Joke har härlig form, och löser det sig från innerspåret så kan han spurta ner allt. In Vivo Face vann på ett övertygande sätt i comebacken senast. Räknas tidigt trots läget. Intrycket är att Livi Dancer har utvecklats den senaste tiden. Med tempo på loppet kanske han kan överraska.

V75-7
Silver, 2140 Auto

I avslutningen är det riktigt bra chans för Hoity Toity Face sedan Rutger Raket blivit struken. Spetschansen är god och det kan bli spets och slut om inte Ludde har andra planer från spår två med Lorenz Caf. Han brukar ha svårt att motstå ”spetsfrestelsen”. Troligen släpper han i såna fall till Hoity denna gång, men man kan aldrig vara säker. Egola Boy är också kvick ut. Kanske är det så enkelt också att Ludde är chanslös att ta ledningen från Jenny Karlsson, i så fall är det nog spel mot ett mål för Hoity. Garderar man loppet så tycker jag att Nouvelle Pelle och Heavy Flamingo ska med på systemet. Båda är spurtstarka ch har bra form. Kan Örjan lura Roberto först över mållinjen den här gången?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *