Inte på rätt ställe ..

Umåkerframgångarna håller i sig, och visst finns det fina pengar och tävla om även i den norra landsänden:

Patrik Nygren har hysterisk form för dagen och har ”dragit in” 350 000 kronor på cirka två månader. Detta är nästan lika mycket som hela fjolåret inbringade. Mats Bucht-tränade Västerbo World har tagit 245 000 kronor på fem starter, och är nybliven miljonär.

***

Men det är inte bara tränare och hästägare som kan tjäna fina pengar uppe i norr. Sätter man sig in i spelet så kan man tjäna sig en redig hacka. Det blev 365 000 kronor i utdelning för sex rätt när Umåker körde V65 nu senast, och då var det egentligen bara en riktig skräll (Purple Value).

När det gäller V75 är många väldigt pålästa, och konkurrensen mellan spelarna är stenhård. Det är inte lika många som pluggar på inför en vanlig V5:a eller V65:a på låt oss säga Umåker, och har man klart för sig så behöver man kanske inte dela med lika många som när det är V75.

***

VF snackade med Tommy Berghagen på Menhammar, och han berättade att planen är att komma till Umåker med Maharajah den 24 april. Kommer att bli något utöver det vanliga! Det beskedet skrämmer nog bort en del motståndare i jakten på dom 200 000 kronorna i femåringsloppet Berth Johanssons minne.

**

Två Umåkerhästar som börjat på bästa tänkbara sätt är dels kallblodet Heder tränad av Susanna Grahn, och dels varmblodet El Sueco tränad av Kristina Wiik. Båda hästarna är obesegrade efter karriärens första starter, och segrarna har tagits i övertygande stil. Det blir spännande att följa dom fortsättningsvis.

***

Jag kan inte direkt påstå att jag är någon expert på hur elmarknaden fungerar, men kunde ändå inte låta bli att bli förba..ad när jag läste anledningarna till varför elpriset slår nya rekord – igen…

”Trots mycket snö i landet är magasinen inte fyllda. Snön har med andra ord inte fallit på rätt ställen – där magasinen finns.”

Inte fallit på rätt ställe?

Rent spontant är känslan att det alltid verkar gå att hitta förklaringar till ockerpriserna. Kan man lita på att elpriserna sänks om det mot förmodan skulle snöa på ”rätt ställen” ?

***

Imorgon är det som vanligt V64 på Valla, och jag tror mycket på Katjing i V64-2 och Nantucket i V64-4. Nicolas Cake kan överraska i V64-inledningen.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *