Jägersro bjuder på öppen omgång

Här kommer några kommentarer om loppen inför veckans V75-omgång på Jägersro:

***

V75-1
Klass I, 1640 Auto

I V75-inledningen går tipset till Houston Star som verkar vara en häst under utveckling. Den här gången startar han med fina förutsättningar. 1640 meter känns väl inte direkt som Trotteurs distans, men hästen har varit riktigt bra på slutet och ska räknas tidigt i den här omgivningen. Linita Super Kalle är snabb ut och körs i ledningen om man kommer dit. Mafioso satt fast med gott om krafter kvar senast, och är inte borta om det löser sig.

**
V75-2
Stolopp, 2640 Volt

Andra avdelningen är ett stolopp där jag tror att Frillan Filiokus kan få snabb revansch. Senast körde kusken lite för sent, och hästen fick för långt fram. Det misstaget gör inte Björn Goop. Men jag tycker samtidigt att Ronda Brick är ett så pass tufft motbud att jag ännu inte är helt på det klara om det blir spik eller ej. Börjar man gardera så finns det flera som kan vara streckvärda. Gill Silvio kan spetsa och leda länge. Victoria Island är en vass spurtare som har stigande form.

**

V75-3
Guld, 1640 Auto

V75-3 är ett förvånansvärt öppet guldlopp med tanke på hur få hästar det är i fältet. Om inte Earl Tilly får styra och ställa i spets, och spårar runt om. Turnaround är en häst som jag gillar högt och rent, och som kan mycket när det stämmer. Ludde ligger lågt i förhandssnacket, men jag vill ändå varna för hästen som fått två lopp i kroppen nu. Classic Grand Cru är snabb ut och given vid gardering. Debbie Brodda vinner inte ihjäl sig, men har fin form, och spurtar ner många med rätt resa. Star Running är inte helt avsågad med tempo på loppet.

**

V75-4
Klass II, 2140 Volt

Utan strul så borde det vara bra chans för maffiga Boman i den fjärde avdelningen. Startmomentet är dock ett litet frågetecken, med tanke på att hästen inte visat någon startsnabbhet. Häxar det inte för mycket så är det en toppchans. Tänkbar spik. Propeller har tagit segrarna i enklare gäng än detta, men det vet han inte om själv. Skulle det strula för favoriten så är han värst emot. Notre Crown var rejäl vid dödensvinst senast och blir allt bättre. Proud Philip är inte alls så tokig.

**

V75-5
Stolopp, 2140 Volt

Femte avdelningen är ett öppet stolopp där man bör ta med ett gäng hästar. Mest tror jag dock på Winner’s Rose, som tål att göra en del själv i loppen. Amber Diablo är kapabel och har tänt till på slutet. Löser det sig för Beauty Class så har hon form för att vinna. Speediga Follow Me Ås kan bättre än senast. Inte borta.

**

V75-6
Brons, 2640 Volt

Katjing och Robin K. kan vara ett möjligt lås för den som vill spara streck. Bakom denna duo finns det flera tänkbara bud/skrällbud i detta stayerlopp. Karbo Cake var inte som bäst senast, men är snabb ut och har ett perfekt läge. Quest For Life trivs bra med Björn. Kan öppna. In Vivo Face har varit kanonbra på slutet. Ska inte nonchaleras. Rejäla Vagabond Hornline går bra på lång distans.

**
V75-7
Silver, 1640 Auto

Det ser ut att kunna gå undan rejält i V75-avslutningen, vilket kan resultera i en överraskning. Flera av hästarna med bra spår är startsnabba och lär laddas från start. Hoity Toity Face har perfekta förutsättningar om hon kan försvara ledningen. Magic Space är också en riktigt bra häst som trivs förnämligt på kort distans. Having Said That är en hårding som hade en del sparat senast. Nick Nock är våldsamt snabb ut när han trycks av för fullt. Bra sprinter, men tveksam form. Rutger Raket är bättre bakifrån och rundar många med tempo på loppet, alla? En annan häst som kan avsluta riktigt vasst är Max Hugo. Löser det sig från sjundespåret så kan han bli en obehaglig överraskning för många. Senast spurtade han kanonbra som trea.

**

Lycka till med V75-spelandet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *