Vilket landslag!


Dagarna flyger förbi. Årsdebutanterna avslöser varandra i en strid ström. Det svenska landslaget med hästar som Torvald Palema, Nu Pagadi, Maharajah, Beanie M.M, Brioni, Commander Crowe med flera känns starkt och väldigt spännande inför årets olika storlopp.

Nu Pagadi fick en enkel transportsträcka till finalen av Olympiatravet (liksom de övriga delfinalsvinnarna), men sättet han vann på var rysningsframkallande.

 Loppet

**
Björn Goop, Lutfi Kolgjini och andra hade änglavakt på Klosterskogen i måndags. Speciellt den först nämnda. Goop flög framstupa som en vante, och det är ett under att han klarade sig så bra som han gjorde. En del skrubbsår i ansiktet och två små sprickor i handleden blev konsekvenserna. Björn Goop kommer dock att stå över körningen ett tag. Lutfi Kolgjini drabbades av en skada i ländryggen.

Olyckan

Idag tisdag var det nära att det hände en olycka igen. Som tur var blev det inget allvarligt av det hela. Den här gången var det en skyggande häst som körde på årsdebuterande Red Hot Dynamite i en bilprovstart. Jorma Kontio trillade ut men lyckades hålla fast hästen.
**
Umåker startar sin V75-sajt imorgon onsdag. Sajten kommer bland annat att innehålla nyheter, tips och tävlingar. Ser vi fram emot!
**
Chuck Liddell gav ordet busenkelt ett ansikte när han vann senast. Patrik Nygren låg väldigt lågt inför starten med stallets omslagspojke, men övriga var helt chanslösa att hota ”Chucken”. Det var sista starten inför V75, och med lite flyt kan han titulera sig V75-vinnare den 24 april.
**
Farmfurir och Per Gustafsson blev tvåa i finalen av Dubbelcupen på Romme i helgen och belönades med 100 000 kronor, vilket var riktigt starkt jobbat. Hatten av!
**
På fredag håller jag ett extra öga på El Sueco som jagar femte raka segern i ett Flexlopp på Bergsåker. I den bästa av världar kanske den här fina hästen kan starta som ett obesegrat hemmahopp på V75 den 24 april !? Ekipaget fick dock ett tråkigt startspår bakom bilen nu på fredag, men vi håller som sagt tummarna.

Ser även fram emot att se Susanna Grahns kapabla kallblod Heder starta igen. Hästen startar i det tionde loppet på Bergsåker nu på fredag.
**
Imorgon är det V64 på Solvalla och visst har 2 Scarlets Aino toppchans i V64-inledningen, men jag kan ändå inte plocka bort 3 Bobtail som varit strålande på slutet. 2 Proud Philip har toppchans om han sköter sig i V64-5. Spik. Det har även 8 City Hall i V64-3, men jag tycker det finns flera roliga motbud här. Bland annat 9 Evening Star, som Nurmos låter uppåt på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *