Chuck Liddell har att brås på

TORSDAG 29 APRIL Förra veckan var en rejäl urladdning.  Årets största travhändelse på hemmaplan med allt vad det innebär är över.
Det har tagit några dagar att smälta alla intryck.

DE SPORTSLIGA prestationerna som har etsat sig fast är Chuck Liddells strålande spetsvinst, och Umeåägda Youpies imponerande dödensvinst. Femåringen såg ut som ett uppretat bi från start till mål, och handen på hjärtat tänkte jag: ”Det här kommer aldrig att gå!”. Till min förvåning och stora glädje utökade hästen bara försprånget inne på upploppet, detta efter ett blytung resa. El Sueco svarade också för en fantastiskt prestation, och jag hoppas vi får se mer av ”Svensken” inom kort.
När det gäller vår färske V75-vinnare Chuck Liddell, så har jag alltid gillat hästen. Jag tyckte om det jag såg redan när han var hos Svanstedt, och blev eld och lågor när han var aktuell som andelshäst för Team Umåker. Hästen har genomgått en positiv utveckling hos Patrik Nygren och ser finare ut än någonsin. Redan de första starterna hästen gjorde för nye tränaren skvallrade om V75-klass.
Tar man en titt på hästens stamtavla så är den enastående. Chuck Liddell är efter Love You som är Europas dyraste hingst. Mamma till ”Chucken” är Miriam Concrete som är efter avelsgiganten Super Arnie. Mormor heter Donna Wanna, och hon vann det klassiska loppet The Acorn i USA som tvååring. Donna Wanna i sin tur är efter Speedy Crown som är USA:s mest berömda hingst tilsammans med Stars Pride och Super Bowl. Speedy Crown vann USA:s största treåringslopp Hambletonian Stakes. Mamma till Donna Wanna, det vill säga Chuck Liddells mormorsmor heter Duenna. Även hon vann Hambletonian och sprang in cirka åtta miljoner kronor. Sammanfattningsvis – han har att brås på.

NU NÄR MAN fått ladda om batterierna efter V75, så ser jag fram emot vårens och sommarens drabbningar. Elitloppet är såklart den mest intressanta, men även denna travvecka får pulsen att öka. I onsdags lekte Nu Pagadi hem The Onions lopp på Solvalla och såg magisk ut på 1.12,0. I går var det  uttagningslopp till ”Drottningens Pokal” och ”Kungapokalen”. Viola Silas jagar fjortonde raka, och hon måste ha en dålig dag för att förlora. På söndag körs även ett stjärnspäckat Finlandia Ajo, och på lördag bjuder Örebrotravet på ett helläckert Örebro International. Dessutom är det ju jackpot med 47 miljoner till en ensam vinnare.
Lycka till på V75 – trägen vinner!
V75-IDÉER
V75-3: 5 Global Investment
Rejäl. Fin senast. Gynnas om tempot blir högt.
V75-4: 7 Henrik Kemp
Kan spetsa och leda länge. V75-härdad.
V75-5: 6 Vanessa du Ling
Tål att göra jobbet. Enklare emot nu. Krossar allt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *