Är Iceland redo för stordåd?

Här kommer en genomgång av veckans V75-avdelningar. Lycka till med streckandet!

*** 

V75-1

2 Ågårds Ludde har hög kapacitet och det är toppchans om han sköter sig. Galopperna har kommit när hästen tävlat barfota runt om, och den här gången åker skorna på. Skulle favoriten komma bort så är 6 Lingesbo Chippen värst emot. Hästen har fina fartresurser, och vann på bra sätt direkt i årsdebuten. Lopp i kroppen nu. 5 Redsky är inte så tokig och körs av Björn Goop för första gången. 9 Edifice är speedig och klara att gå bakifrån.

V75-2

Här står det i första hand mellan urstarka 7 Incredible Accent och lägesgynnade 1 Unix Brodde. Incredible Accent har ett lopp i kroppen efter en övertygande vinst i årsdebuten senast, och härifrån är siktet inställt på att få överta ledningen. Hästen har bra chans även om han skulle få en tuff resa. Värst emot är Unix Brodde som kan öppna och får Björn Goop i sulkyn den här gången. Bakom de redan nämnda är det öppet, men 8 Nisse Bean som har toppform är en möjlig skräll om de mest betrodda sviker.

V75-3

Här verkar många vara inne på att 9 Iceland bara vinner. Visst är det en ganska bra vinstchans nu när det blir barfota runt om och ett stäng huvudlag, men det måste klaffa lite från bakspår, och jag tycker att det finns motbud. 6 Bobtail har intakt form, och fortsätter att leverera starka insatser, så även senast. 4 Reven d’Amour har fått två lopp i kroppen och har skyhög kapacitet. 5 Jodas Julia öppnar bra, och kan mycket. 12 Clear Sign verkar ha hittat stilen. Kan överraska med tempo på loppet. Ärrade 8 Colombian Necktie blixtrar till ibland.

V75-4

Här tror jag att 2 Hallsta Lotus kommer till ledningen och stannar där hela vägen in i mål. Värsta konkurrenterna 6 Feseth Lynet och 12 Lome Kongen har fått sämre lägen, och det blir normalt sett svårt att rå på ledaren. Ett minus för favoriten är att han ska gå med skor den här gången.

V75-5

Det brukar kunna hända grejer i den här typen av lopp, och mitt råd blir att ta med ett gäng hästar. Startsnabba 7 Filippa Moose blir allt bättre, och leder länge om hon kommer till spets. 9 Cheek Ribb har ett knepigt läge, men imponerade vid vinsten senast och strular det inte så är det bra chans. 8 Fast Call är stark och rejäl, och formen är på topp. 14 S.H.T.’s Playmate besitter fina fartresurser, och sköter hon sig den här gången så kan hon dyka upp i striden.

V75-6

I första hand tror jag att 5 Youpie och 2 I Saw You gör upp om segern. Den sistnämnda spetsar och leder länge, med den förstnämnda snett utvändigt. Gör Youpie en liknande prestation som den senast, så knäcker han troligen ledaren. Kör dom ”ihjäl” varandra där framme så kan hästar som 4 King Of Lace, 10 M.T.Devil och formstarka kantbollen 6 Temanzinc bjudas in i matchen.

V75-7

Det avslutande silverförsöket känns rätt så öppet med tanke på att ett par av dom bästa hästarna fått dåliga lägen. 8 S.J.’s Otto har imponerat i två raka segrar, men kan hamna på vingel. 10 Katjing verkar växa med uppgifterna och har grym skalle. Starka 2 Energy Ås har fått ett bra läge, har bra form och gynnas om det blir tempo på loppet. 1 Leonas Yeti har bra form, och är kvick ut. Kan få en fin resa om han sköter sig. 11 Rano går från alla positioner och svarar för den ena prestationen efter den andra. 5 Pandoro kan spetsa och närmar sig toppformen. Inte helt borta.

***

Enkelraden: 2-7-9-2-6-5-8

Spikförslag: 2 Ågårds Ludde (V75-1), 2 Hallsta Lotus (V75-4)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *