Fina chanser för länshästarna

Det blev svårlöst på Åby i torsdags, och det ser inte helt lätt ut nu i helgen heller. Dannero är nästa stopp för V75-cirkusen, och det är bra sportslig klass på tävlingarna. Det är dessutom gott om starthästar från länet, och några har riktigt bra chans på förhand. Det kan med andra ord bli väldigt spännande ur den synvinkeln också.

Lycka till!

 ***

V75-1

Tre-fyra streck räcker nog i inledningen. 5 El Sueco gör sitt andra försök på V75, och utan strul så kan han vinna den här gången. Svanstedt säger att 4 Ågårds Lars är hans bästa chans i omgången. Hästen verkar både förnuftig och kapabel, och är med i striden om det klaffar. 3 Keep The Toll har bra kapacitet och det är inte omöjligt att han kommer till ledningen. Därifrån biter han ifrån sig bra. 6 No Wonder räknas också. Fin häst som kan spetsa från springspår. 1 Sir Holger är bra men formen är lite diffus.

V75-2

Ett vidöppet stolopp där man bör ta med ett gäng hästar. 10 Jeans Broline har bra fart och möter enklare motstånd den här gången. 8 Miss Black Beauty tål att göra en del själv i loppen, och har stigande form. 3 Lindsey Trot kan betydligt bättre än senast och är extra intressant med Erik i sulkyn från fint läge. 9 Alfa Sund är osäker men spurtade kanonbra senast och kan segerstrida om hon sköter sig. 14 Amanda Palema har ett knepigt läge, men formen är på topp.

V75-3

3 Triton Sund var blek senast, men hästen var inte kry den gången. Nu ska hästen vara pigg och glad igen, och motståndet är inte det allra värsta. Läget är bra, och Hultman tror på vinst. Spik. 5 Global Glide låter Svanstedt optimistisk kring. Hästen ska tydligen vara kraftigt på gång igen, och det låter som att det blir laddning mot ledningen. 9 Dig For Dollars har bra form, och får han sin resa i draget så spurtar han ner många. 1 Debbie Brodda och 4 Timetosaygoodbye är två outsiders.

V75-4

 Mer än tre-fyra streck tror jag inte att man behöver i fjärde avdelningen. 3 Rumbleinthejungle får tipset i egenskap av läget. Härifrån laddar man nog för ledningen, och hästen kan bli svårslagen från den positionen. Kapabla 10 Proud Philip har ett trist läge, men räknas ändå tidigt. Formstarka 6 Livi Destiny har kapacitet för att vinna, men det är hårt emot så det får inte strula för mycket. 8 Notre Crown har bra form och styrka, och trots läget ska han inte nonchaleras.

V75-5

Det känns nästan som att alla har hittat en egen vinnare i handicap-loppet ”STC:s Guldtäcke”. Så öppet är det på förhand. Det man kan ha i åtanke är att det ofta är hästarna med många tillägg som brukar vinna loppet. 7 Fax Ivar K.R. står bra inne i loppet, och Ulf Ohlsson är duktig på att köra kallblod. 15 Lome Stjernen segerstrider trots att han har haft karledsproblem efter senaste starten. 10 Nordblomma är rejäl och närmar sig toppformen. 13 Farmfurir står lite tufft placerad, men växer hela tiden med uppgifterna. 12 Björsbergs Glitter kan mycket. 5 Alfia är osäker men har fått ett bra handicap.

V75-6

Finska 3 French Express har bra kapacitet, och var förvånansvärt bra som kraftigt uppanmäld i Finlandia Ajo senast. Från det här läget kan han få överta ledningen, och med tanke på att motståndet är betydligt enklare den här gången så måste det vara bra chans. 1 Rakas har fått två lopp i kroppen, och sett fin ut i dessa. Senast satt han fast med gott om krafter kvar. Spets och släpp? Formstarka 2 Traveling Man blev också fast med sparat senast, och nu har han ett fint läge. 7 Rano har inte haft någon tur i spårlottningen på slutet, men fortsätter att dyka upp i den främre träffen ändå. Hästen går från klarhet till klarhet. Trist läge har även 11 Bull Trap, som dock närmar sig toppformen och har bra kapacitet.

V75-7

2 Simb Robitaille har hysterisk form för dagen, är snabb ut och spetsar han så kan han leda runt om. Det ser dock ut att kunna bli en tuff öppning, och bra tempo på loppet. 9 Glide Kronos är en av dom som gynnas om det blir tempo på tillställningen. Hästen har varit bra vid två raka vinster i ny regi. Speediga 3 Sundbys Gidde har bra form och läge. 5 Bachelores Dream är på gång igen med två lopp i kroppen, och kan spurta ner många. Finska 7 Jinn Småbo riskerar att hamna på vingel, men kan avsluta vasst med klaff.

***

Enkelraden: 5-10-3-3-7-3-9

Spikförslag: 3 Triton Sund (V75-3), 3 French Express (V75-6)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *