Midnatts-V75 i Boden

Det har blivit dags för Midnatts-V75 i Boden. Dessutom är det jackpott och en ensam vinnare kamma hem cirka 41 miljoner. Omgången ser lurig ut, och loppen är förvånansvärt jämna för att vara en V75-omgång på våra breddgrader. Vi håller tummarna för Västerbottenshästarna, och hoppas på god tur på liret.

Lycka till med streckandet!

**

V75-1

Ett ganska tunt och öppet silverdivisionslopp, där inga hästar direkt utmärker sig. Här bör man nog ta med några stycken. Melanders 5 Fraternity Party, 1 Stolen Identity och Cattis Lundströms 10 Versace Boko är inga ”hjältar” men samtliga är vana att möta tuffare motstånd än detta. 3 Leonas Yeti höll bra senast, och borde vara ännu vassare nu. Men det gäller att han sköter sig. Det går inte heller att räkna bort startsnabba 2 Bellini, formstarka 7 Ludvig Palema eller spurtstarka 11 Martin L.Sisu som är lite på gång.

V75-2

 7 Global Jewel möter denna gång enklare motstånd än vad hon är van vid. Hon har dock galopperat en del i karriären, och jag litar inte fullt ut på henne.  Felfri och utan strul är det bra chans. Om 3 Lira Launcher spetsar så leder hon länge. Hon kan vara lite osäker i starten, men sköter hon sig så har hon kapacitet för att utmana. 11 Michelle Perry är inte heller någon man vill hålla i handen när åskan går, speciellt inte från ett femtespår i volten. Men hästen närmar sig toppform, och är ruggigt speedig. Se upp! Bakom dessa är det vidöppet.

V75-3

Svanstedt ska köra i ledningen med 1 Torvald Palema i Norrbottens Stora Pris. Hästen har vunnit flera lopp från ledningen, men är inte som bäst i den positionen. Nu är det dessutom medeldistans. Hade det inte varit för att han aldrig varit finare än på slutet, så hade jag förmodligen garderat. Men han såg oslagbar ut senast, och lekte med en sån som Beanie M.M. Det räcker för att jag ska spika. Värst emot är nog 6 Yield Boko och 2 Marshland.

V75-4

Här är känslan ”en eller alla”. 1 Erik På Näver spetsar felfri. Hästen har varit bra på V75 på slutet, och är ute över rätt distans. Det kan vara spets och slut om han sköter sig i starten. Skulle han göra bort sig så är loppet vidöppet. Garderar man så ta med så många som ekonomin tillåter. Ett par av motbuden är 6 Sigge P.H. och 7 Charli Southwind, som gör upp om ledningen ifall favoriten kommer bort.

V75-5

Jag hoppas och tror att 6 Farmfurir kan titulera sig V75-vinnare efter målgång. Hästen är inte så snabb ut, och riskerar att tappa från start, men sen kan vi nog förvänta oss ett offensivt upplägg från Per Gustafsson. Det är inte omöjligt att han kan få överta ledningen. Chansspikas. 15 Stamping och 2 Feseth Nils är värst emot. 

V75-6

 De två avslutande avdelningarna är öppna och spelvänliga. 4 Livi Destiny har bra vinstchans om han sköter sig, men det är klar galopprisk från fjärdespåret. Med anledning av detta får starka och rejäla 12 Swift Triumph förtroendet som tipsetta, trots en tuff uppgift. Hästen var inte som bäst senast, men trivdes inte med underlaget. Innan dess har han övertygat. 2 Manna och 11 Ted Blågul ska också streckas tidigt. Ta gärna med flera om ekonomin tillåter, till exempel 7 Baron Sund som var bra i debuten för Salmela näst senast.

V75-7

Sista avdelningen kräver också sina streck. Spurtstarka 9 Monster Drive hade varit struken inför vinsten senast, och nu har han ett lopp i kroppen. 5 Exceptional Kemp har hög kapacitet, och kan få överta ledningen om han sköter sig. Starka 12 Caballion kan krossa allt om han får aktionen att stämma. Speediga 4 Speed Demon Love är bäst på kort distans, men har bra form, läge och kusk. 7 Cliquots Sun Rose och 8 The Nobel Cape har kapacitet och form för att överraska om det klaffar.

 **

Enkelraden: 5-7-1-1-6-12-9

Spikförslag: 1 Torvald Palema (V75-3), 6 Farmfurir (V75-5)

Skrällbud: 6 Sigge P.H. (V75-4), 7 Baron Sund (V75-6), 7 Cliquots Sun Rose (V75-7)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *