Inför V75 i Kalmar

 

Veckans V75-omgång på Kalmartravet ser svårlöst ut på förhand. Bästa spiken är Fredrik Perssons Chimall T.T, i övrigt är det inte lätt att hitta givna singelstreck. Det kan med andra ord bli fina pengar för sju rätt imorgon. Tänk på att Kalmar har ett långt upplopp innan ni sätter igång med att strecka.

God tur!

***

V75-1
Bronsdivisionen, 1640 Auto

V75-inledningen är ett ganska jämnt lopp, där Svanstedt får tipset med 4 Ågårds Lars trots att denna går upp två klasser till den här starten. Hästen går från klarhet till klarhet, och från ett fint läge är han given på kupongen. Kapabla 8 Pinepower Rose räknas tidigt trots ett på förhand besvärligt utgångsläge.  2 City Hall verkar vara på gång igen, och kan öppna bra. Blir det högt tempo på loppet så blir jag inte det minsta förvånad om 12 Mr Jef Fior sänker allt. Hästen har bra kapacitet för klassen och formen är på topp. 1 Victoria Island var jättefin vid spetsvinst näst senast, och sköter hon sig kan hon fronta och leda länge trots tufft emot. 11 Hotnight Crash gynnas om det blir tempo på tillställningen.

V75-2
Klass I, 1640 Auto

Här ser det ut att kunna gå undan inledningsvis. 7 Japanese Face har övertygat i Svanstedts regi, och får fötroendet som tipsetta trots läget.  6 Delvin Gold imponerade vid spetsvinsten för två starter sedan, och sköter han sig den här gången så tror jag han kan blanda sig i segerstriden. Kan öppna. 5 Joke Face har bra kapacitet och styrka, och är dessutom snabb ut om han sköter sig.  9 Coktail Sander står bra inne i loppet och har ett intressant smygläge. 2 Lord Rocket möter tuffare motstånd den här gången, men hästen har toppform och gillar distansen. 12 Kasper Scott kan ta en framskjuten placering med tempo på loppet.

V75-3
Gulddivisionen, 1640 Auto

9 Commander Crowe är bästa hästen, men han återkommer efter två månaders vila och en distans som inte är optimal. Man avviserar dessutom ett passivt upplägg den här gången. Trots detta räknas han med bra chans.  Startsnabba 1 Korvet Klintholm har desto bättre förutsättningar. Hästen spetsar troligen, och trivs bra i ledningen och med den korta distansen. Rysaren i loppet är speediga 12 Harpers Joker, som gynnas av det långa upploppet. Blir det tempo på loppet, så kan han överraska. Tar man med flera så finns det gott om bud. 2 Dust All Over har inte övertygat i år, men har fina fartresurser och trivs på distansen. 6 Surtees Hanover har inte rosat marknaden, men verkar vara på gång. Det kan bli barfota runt om för första gången.  7 Finders Keepers har inte visat rätta gnistan, men har hög grundkapacitet. 4 Tiimetosaygoodbye har bra fart och läge. Snabb ut.

V75-4
Klass II, 2140 Volt

Tre hästar höjer sig i detta Klass II-försök. 5 Havbergs Gidde imponerade senast, och klarar han femtespåret så kan han vara med i striden igen. 2 Argos är en bjässe som är svår att vända upp från ett andraspår i volten, men tar han sig iväg felfritt har han styrka för att krossa allt. Startsnabba 4 Örbäckens Molle är nog lättare att få iväg felfritt, och hästen har övertygat på slutet. 11 Callitri har kapacitet som duger, men läget är trist. Bra kapacitet har även 6 Ciel de Provence som fått ett lopp i kroppen. Starka 3 Ivory Accent har full form.

V75-5
Lärlingslopp/Stolopp, 2140 Volt

V75-5 är ett öppet lärlinglopp/stolopp. Rejäla 12 Senorita Rosita bra fart och styrka, och tål att göra en del själv i loppen. Tidigare i karriären har hon gjort bort sig med galopper, men på senare tid har hon varit betydligt stabilare. Här har hon många att runda, men med lite klaff är hon med i segerstriden. 6 Tamina Silas kan öppna bra, och det är inte omöjligt att hon kan få överta ledningen. Hon är inte helt att lita på, men har bra kapacitet. 5 Ågårds Anna har varit positiv i tre starter hos Åke Svanstedt, och den här gången kan det bli barfota runt om. Kapabla 13 Global Legacy har bra form. Nu startar hon från ett fjärdespår på tillägg, men sköter hon sig så kan hon dyka upp i segerstriden. 4 Hankypanky Pearl har bra form, är inte så tokig och kan överraska. 11 Elle de Mai spurtvann direkt efter paus senast, och borde vara vassare med loppet i kroppen. 10 Chouchou Aubiose och 14 Eges Bobbo Thrust är inte heller helt avsågade.

V75-6
Silverdivisionen, 2140 Auto

4 Chimall T.T. känns som omgångens bästa spik. Hästen ger sig väldigt ogärna, tål tuffa upplägg, och var kanonbra vid dödensvinsten senast. Den här gången slipper han troligen att göra allting själv. Från det här läget kan han få överta ledningen, och kommer han dit så blir han nog mycket svårslagen. Värst emot är Svanstedts flygmaskin 6 S.J’s Otto. Senast var hästen blek, men han var inte frisk den dagen. Innan den starten har hästen imponerat, och är han sig lik igen så kan han vara med och göra upp om förstapriset. Urstarka 9 Local Conch håller Flemming Jensen högt. På slutet har det varit lite väl mycket galopper, men sköter han sig så kan han vara med där framme. Speediga 5 Catch The Flax har ett vettigt läge, och kan avsluta vasst. 2 M.T.Cherokee är också väldigt spurtstark, och har dessutom ett fint läge. Hästen närmar sig toppformen, och distansen är mer passande den här gången.

V75-7
Stayerlopp, 3140 Volt

Ett öppet stayerlopp avrundar V75-omgången. 15 Bowling Inferno kommer med två raka segrar, och hästen övertygade vid vinsten senast. Kan krossa allt. Starka 14 Imola November trivs på distansen, och hästen har toppform. Vid vinsten senast svarade han för en rejäl prestation, och felfri rundar han många igen. 4 M.T.Big Business står bra inne i loppet, och satt fast med gott om sparade krafter senast. 1 Eliott Hall är inte att lita på, men har bra kapacitet och styrka. Om han sköter sig så kan han bli farlig. Trivs med Forsgren. 5 Malabar Ross ställs mot tuffare konkurrenter den här gången, men är snabb ut och har toppform. 8 Unix Brodde gillar distansen, och var jättebra vid seger i ett långlopp senast. 12-tempo sista varvet. Speediga 12 Totti T.Dream har full form, och kan spurta ner många med rätt resa.

***

Enkelraden: 4-7-1-5-12-4-15

Bästa spiken: 4 Chimall T.T. (V75-6)

Rysarbud: 12 Mr Jef Fior (V75-1) , 6 Delvin Gold (V75-2), 12 Harpers Joker (V75-3)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *