Händelserik travhelg!

Vi har en spännande och späckad travhelg travhelg framför oss, med Kriteriet och Oaks på söndag, och V75-finaler imorgon. Detta kryddas med en fyra dagar lång kriterieauktion som i skrivande stund är inne på dag två, och pågår för fullt. Auktionerna går att följa live via ASVT:s hemsida. www.asvt.se 

När det gäller Kriteriet, så är det fyra hästar som känns riktigt heta: One Too Many, Kadett C.D., Raja Mirchi och Aga Khan Boko. Luringen i loppet är Atlas Boko som ger rätta intrycket, och kan få en fin resa.

När det gäller Oaks, så ska mycket till för att Ecurie Courants supertalang Tamla Celeber ska förlora.

***

V75-finaler på Solvalla brukar ge bra betalt på liret. Loppet är jämna, och det är ofta full ”sula” hela vägen, vilket kan gynna bakspårshästar och de som fått invändiga resor. Det är inte ovanligt med riktigt hög utdelning, och det ser ut att kunna bli det imorgon.

V75-1: Om 3 Mathilde Tröjborg är lika bra som på slutet, så tror jag att hon krossar allt. Spik! Den som garderar tar med 8 Skully Gully, 4 Ninotchka och 9 Bobtail (3 %).  

 V75-2: Andra avdelningen är öppen. Om hemmahoppet 9 El Sueco är fräsch och klarar att gå bakifrån den här gången, så tror jag att det kan lösa sig ganska bra för honom. Det ser ut att kunna bli bra tempo på loppet, och tävlar ”Svensken” på topp så kan han sänka allt, trots tufft motstånd. Andra som räknas tidigt: 6 Havbergs Gidde, 1 Ultradidact F., och 11 Nostro Value (11 %).

V75-3:  Gulddivisionen är jämn, och det är en eller många som gäller.  2 Global Investment övertar ledningen, och kan bli svårslagen om han håller sig lugn. (Björn Goop som brukar ligga lågt i förhandssnacket, var riktigt optimistisk i en intervju.) 4 Intoxicated och 11 Rakas är ett par av motbuden. 6 Go On Pale (3%) kan överraska med högt tempo på loppet. 9 Conrads Epilog (8 %) är van att möta enklare motstånd, men har toppform och smygläge. 1 Calamara Donna(12%) gynnas också om det går undan där framme, då hon har ett perfekt läge och är speedig. 

V75-4: 5 Dead Wood är blixtrande snabb ut, och leder finalen länge om allt är som det ska med hästen. Slipper han tokpress i ledningen, så kan han leda hela vägen, trots att motståndet är bra. Urban Engdelius tror på bra chans och sa följande till VF:
Dead Wood klarar att gå en 13-tid utan problem, och då måste dom andra gå en låg 13-tid eller en 12-tid, och det gör dom inte.”
Garderar man loppet så kan det bli streckkrävande. 9 Flip A Coin, 10 Discovery Håleryd, 12 Outlaw Merci, 1 Bruce Tooma är några av motbuden.

V75-5: Ett stolopp som inte behöver bli alltför streckkrävande. Följande tre ston på tillägg räknas tidigt: 12 Elin’s Pride, 11 Racerstina och 10 Winner’s Rose. Utöver dessa bör man ta med spetsande 2 Tamina Silas och 7 Belinda Sign i ett tidigt skede. 8 Rania närmar sig toppformen (12 %) och 9 Fiona Septim (4 %) möter tuffare motstånd nu, men är inte helt borta.

V75-6: Sjätte avdelningen är ett tänkbart sparlopp där tre-fyra hästar nog räcker långt. 2 Caddie Eagle och 11 Don’t Wear PJS kan vara ett lås, men streck för starke 1 Year One och startsnabbe 4 Yukon Boko känns inte bortkastat. Gedigne 5 Rocky Race är loppets luring.

V75-7: Spetsande 1 Minos Vang och starke och rejäle 4 Yason Boko streckas i första hand, men det är en väldigt öppen silverdivisionsfinal, och jag tar med många. 6 Ibiza Broline, 11 Pinepower Rose och 2 Hardy Ribb är givna om man tar med några stycken. 3 Tara Defi (13 %), 7 M.T.Cherokee (4 %) och även sexprocentaren 5 Neo Smed (trots att han var blek senast) är tänkbara skrällbud.

Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *