”Fulla linor”

Förra veckan hade vi hela fem hemmahopp med inom V75-spelet. Tyvärr  gick det inget vidare den gången. El Sueco blev fast med mycket sparat, och Dead Wood galopperade inne på upploppet. Pratade dock med Urban Engdelius häromdagen, och han berättade att Krister Söderholm hade fullt i linorna när galoppen kom, och man misstänker att hästen var hovöm. Nästa start kan bli på V75 på Bergsåker den 23 oktober, och då finns det chans till revansch!

Mathilde Tröjborg var lika bra som väntat (med andra ord grym), när hon lekte med sina stoelit-konkurrenter i lördags. Det ska bli riktigt intressant att se hur hon står sig mot de allra bästa hästarna, som Lisa America till exempel. Jag tror inte att hon gör bort sig.. Man kan lugnt säga att Flemming Jensen har bra form på stallet. Igår joggade Local Conch runt på 10,9/1640 meter i oktober månad.

Sist blev det favoritbetonat på V75, trots att det såg rätt så knepigt ut på förhand. Därmed har vi en jackpotomgång på Hagmyren, där en ensam vinnare kan ta hem 46 miljoner. Några lopp i omgången är öppna och spelvänliga.

Lycka till!

***

V75-omgången i korta drag:

V75-1:  Jag tror på toppchans för 3 Putte Topline, bara han klarar starten. Hästen är stark och rejäl, och kan få överta ledningen. Garderar man loppet så streckar man även 7 Västerbo Offspring, 9 King Of Kings, 10 Shepard, 2 Rejäl Karsk och 1 Robin Ru.

V75-2: Några ston höjer sig en aning: 3 Monas Incada, 7 Perfect Light, 1 Touch The Sky. Bakom dessa räknas bland annat hemmahoppet  9 Blue April, som var ruggigt fin senast. Men loppet är öppet, så garderar man så bör man nog ta med ett gäng hästar. Rysaren i loppet är 13 Michelle Perry (2 %). Hästen vinner inte så ofta, men är enormt speedig, samtidigt som hon tål att göra en del själv. Formen är dessutom riktigt bra.

V75-3: 8 Yield Boko är klart hetast i guld, och vinner förmodligen loppet om det inte strular. Det ser ut att kunna bli rejäl körning inledningsvis, och kör Ohlsson bara för att en vettig position från start, så kan det lösa sig bra. Likadant här – garderar man så bör man ta med ett antal hästar. Motbuden är många: 6 Scarlets Aino, 5 Finders Keepers, 10 Colombian Necktie, 3 Dust All Over, 4 Conrads Epilog…

V75-4: Tre-fyra hästar streckas i första hand. Starka duon 3 Parkin och 6 Eclair Futura kan vara ett tänkbart lås, men 7 Valleystream kan spetsa och leda länge, och speedige 9 G.K.Trademark är vass med en ryggresa. Sköter sig 11 Goofy Bermon (5 %) så kan han dyka upp där framme. Ulf Ohlsson upp.

V75-5: Ett öppet kallblodslopp. 3 Flex, 7 Rino Dox, 8 Björlifaks, 4 Lötens Piruett är de tidiga strecken. 10 Vildvitter (15 %) och 2 Dölerud Troll (7 %) är två tänkbara överraskningar.

V75-6:  En formstark trio sticker ut lite i den sjätte V75-avdelningen. 6 Swift Triumph, 4 Rocky Race och 7 Blue Rock. 9 Sundbys Gidde (18 %) med passande smygläge och kapable 11 Mils You Love  med mindre passande läge, tillhör outsiderskaran.

V75-7:  2 Pinepower Rose har finfina förutsättningar, och blir svårslagen från ledningen. Spikas. 8 Youpie (13 %) är som bekant en riktig hårding med både bra styrka och fart. Värst emot trots läget. Tar man med flera så räknas även 3 B.B.S.Bigtrade och 7 New Photo Guy tidigt. Vid överpace så kliver spurtstarka och rejäla 12 Tintomara Hornline in i handlingen. Andra skrällbud är 1 Askö Toy och 9 Rano.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *