SM-Guld.. SM-Guld.. SM-Guld!

 

DET VAR fart och fläkt i V75-loppen senast. Trots att Hagmyren har ett av de kortaste upploppen i landet (161 meter), så blev det bara två spetsvinnare. När krutröken lagt sig, så landade sjurättsutdelningen på fantastiskt fina 2 307 425 kronor.

SPORTSLIGT SETT, så var nog stentuffa Tintomara Hornlines rejäla insats i V75-epilogen, det jag minns bäst. Att Debbie Brodda vann Gulddivisionen efter vila, och att hon inte hade vunnit på två år, etsade sig också fast i minnet.

VECKANS V75-OMGÅNG på dubbla Open Stretch-banan Åby, ser ut att kunna ge bra betalt. Några av loppen är öppna och spelvänliga, och de givna spikbuden lyser med sin frånvaro. Neo Smed i V75-inledningen är i alla fall ett tänkbart spikbud. Lycka till med streckandet!

***

 V75-1: Veckans silverdivision är inte den ”värsta” som har körts. Kapable 5 Neo Smed möter enklare motstånd än vad han är van vid, och allt låter uppåt inför morgondagens start. En bra vinstchans, och ett tänkbart spikbud. 6 Tara Defi, 4 Monster Drive och 10 M.T.Cherokee är några av motbuden..

V75-2: En kvintett hästar höjer sig i den andra avdelningen: 3 Discovery Håleryd (fin sort, under utveckling), 10 Japanese Face (toppform), 7 Gitano (bra, men tuffare nu), 4 Nu Nu Hill samt 5 Bruce Tooma.

V75-3: SM blev ett kanonlopp, trots att det är bara sju hästar bakom bilen. Trist dock att 3 Maharajah inte kommer till start.. I och med det återstår en trio topphästar som gör upp om segern: 8 Iceland (tar ledningen, går bra på distansen och kan få bestämma tempot), 6 Torvald Palema (spetsar och släpper till Iceland, gynnas kraftig av Open Stretch, men inte av distansen) och 2 Spring Erom (distansgynnad underdog tillika topphäst, se upp!) Vem vinner? Hjärnan säger Iceland. Hjärtat säger Spring Erom. Kör så det ryker BG!

V75-4: Lovande 4 The Man ströks under torsdagen. Därmed blev loppet genast en rätt så öppen historia: 11 Tryptofan Håleryd (blek senast – halsinfektion då, riktigt bra vid vinsterna), 10 Continental, 12 Rocky Silvio, och 7 Nicolas de Mortree är samtliga kandidater till förstapriset . Outsidern 5 Danne Fame har toppform, och kan segerstrida felfri.

V75-5: Ett ganska öppet lopp.1 Maestoso, 5 Castor Race, 2 Connery (får tipset), och 4 Naughty Nanny är de tidiga strecken. V75-härdade 12 Delvin Gold har ett iskallt läge, men var klart förbättrad aktionsmässigt senast och tål att göra grovjobb. Luring.

V75-6: Öppet igen, men kapable 1 Global Limousine kan bli svårslagen om ledningen nås. Tar man med några stycken, så streckar man 2 Practical Joke som äntligen fått ett bra läge, 3 Precious Value och 7 Photo Diablo tidigt. 10 Nightlife la Marc kan dyka upp där framme med tempo på loppet.

V75-7:  I Sto-SM tror jag mest på 9 Vanessa du Ling (men hade hellre sett Björn Goop i vagnen). Det ser ut att kunna bli rejält tempo på loppet, och det gynnar starka och speediga Vanessa. Nu har hon dessutom ett lopp i kroppen. Men det finns  många med chans: 8 Ninotchka, 3 Calamara Donna, 5 Debbie Brodda, 2 Nursery Rhyme, 1 Hoity Toity Face4 Miss Sixty möter tuffare hästar den här gången, men var kanonfin vid spetsvinsten senast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *