Snön faller. Faller favoriterna?

Veckans V75:a går av stapeln på Bergsåker. En bana som det varit låga V75-utdelningar på under en längre tid. Känslan är dock att det kan bli hyggliga pengar för sjuan den här gången. Några lopp är öppna och spelvänliga, och det kryllar inte direkt av tänkbara spikbud. Håll koll på banunderlaget, för blir det snö så kan det innebära att vissa hästar inte kan tävla med optimal balans.

Lycka till!

***

 

Några rader om V75-omgången …

 

V75-1: 1 Conrads Garland har fina förutsättningar. Hästen är startsnabb, och gillar den korta distansen. Spets och slut? Jag har dock väldigt stor respekt för 9 Tintomara Hornline, som kan krossa allt trots opassande distans. Värst emot. Tar man med flera så ska man inte glömma 6 Staro Cold Carat som är bättre än raden. 12 Rano är inte avsågad trots läget.

V75-2: Andra avdelningen är ett vidöppet lopp, och här bör man nog ta med ett gäng hästar. 2 Nantucket är stark och under utveckling. Perfekt läge. 6 Sandalett har övertygat barfota på slutet. Buden är många: 11 Victor Palema, 5 Ridgehead Emil, 8 B.B.S.Centra, 1 Nisse National, 3 Cinamon Boy …

V75-3: I gulddivisionen streckas i första hand 1 Rakas och 3 Skully Gully. Rakas kan leda från start till mål, men det ser ut att kunna bli tuff körning inledningsvis, och det skulle i så fall gynna hyperspeediga  Skully Gully som Adielsson troligen försöker hitta ner i ett vettigt slagläge med. Bakom dessa är det öppet: 6 Yanantin Boko, 11 Reven d’Amour, 2 Colombian Necktie, 5 Minos Vang .. 

V75-4: 13 Hallsta Lotus har en tuff uppgift framför sig i kallblodsloppet, men är en undantagshäst och kan greja det. 3 Lome Stjernen är främsta utmanaren till favoriten. 9 Fakse och 8 Myllarfaks är intressanta outsiders om man garderar.

V75-5: Femte avdelningen är ett öppet stolopp över kort distans. Det är dessutom galopprisk för både favoriten 5 Hello Dolly och andrahandaren 6 Madamacristina Cof, så här kan det hända grejer. 12 Global Jewel från bakspår räknas tidigt. 9 Soliders Memory och 7 Filippa Moose är andra tänkbara vinnare. Strecka på!

V75-6: I DD-1/V75-6 så ser det främst ut att handla om ”vår egen” 6 El Sueco som är den trolige ledaren,  och Svanstedts lovande fyraåring 7 Boman som om han går felfritt kan få göra jobbet utvändigt. Men när två träter kan det dyka upp en tredje: 5 Västerbo Offspring2 Rejäl Karsk, 3 Chilly Willy och 4 Cyklon Sund är några av de som kan överraska med tempo på loppet.

V75-7: Felfri tror jag att urstarke 7 Nahar blir mycket svårslagen. Det är alltid galopprisk med honom, men han har blivit betydligt stabilare på slutet, och sjundespåret är perfekt. Skulle han göra bort sig, så är det bra chans för Lähdekorpis duo 1 Unix Brodde och 11 Maxwell Mayday. 3 Swift Triumph och 2 Manna är ett två andra tänkbara utmanare vid ett eventuellt favoritfall.

***

Förresten – glöm inte bort att det är V65 och jackpott på Skelleftetravet på Söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *