Hög klass på lurig omgång

Veckans V75-omgång på Jägersro håller hög klass, och ser intressant ut både sportsligt och spelmässigt. C.L. Mullers Memorial och V75 International, är omgångens stora sportsliga höjdare. Känslan är att det kan bli bra betalt för sjuan. Kollar man rent statistiskt så har det dock varit favoritbetonat vid flera tillfällen på senare tid som Jägersro kört V75. (Förutom den senaste då ingen hade sju rätt). Lycka till!

V75-1: 1 Chimall T.T. har bra spets- och vinstchans, men hästen har galopperat i 14 av karriärens 36 starter, och Ludde gör nog ett allvarligt försök att ta sig till ledningen med 5 Ridgehead Cahore. Utan strul är det dock en toppchans. Förutom de redan nämnda så räknas även 11 Neo Smed (där Lähdekorpi låter väldigt optimistisk) och spurtstarke  6 Hardy Ribb (som ”aldrig” gör ett dåligt lopp). Se även upp med 7 Youpie som fått lopp i kroppen, och kan allt ibland. Tar man med flera så kan även 8 New Photo Guy vara värd ett streck.

V75-2: 11 Ypsilon Boko har strulläge, och är inte att lita på, men har även inställning och styrka som heter duga. Klaffar det så kan han krossa allt. 3 Bruce Tooma står perfekt inne i klassen och kan ta hand om ledningen. 8 Sammarco har ett knepigt läge, men gynnas av distansen och kan en hel del när det stämmer. Även här låter det väldigt uppåt från stall Lähdekorpi. 4 Yoggi Hornline är osäker men stark.

V75-3: Mycket intressant lopp, med en toppkvartett som gör upp: 8 Maharajah – styrkefenomen med dåligt läge, och något svårbedömd form. På tal om styrkefenomen – urstarke 4 Local Conch lekte hem ett sprinterlopp på 10,9 i oktober månad senast och var helt enorm. 7 Quarcio du Chene är lynnig men har skyhög kapacitet och kan överta ledningen. Luringen i den här fyrlingen är 2 Yarrah Boko som tagit klivet in i eliten på senare tid. Han tar sig en galopp ibland, men kan dyka upp där framme felfri.

V75-4: Ett öppet lopp, men jag tror mest på duon 6 King Donnson (oöm för positioner och överlägsen på slutet)  och 1 Mitt Popcorn (spetsar och leder länge).  Andra tänkbara: 3 Felix Vingboons, 2 Carlos Lightning, 10 Covington Ås och 5 Tryptofan Håleryd.

V75-5: 13 Frillan Filiokus spurtade strålande i Sto-SM senast. Nu står hon med dubbla tillägg och har många att runda, men jag tror att hon löser uppgiften då motståndet är enklare än vad hon är van vid. Nu har hon dessutom ett lopp i kroppen. Börjar man att gardera så kan det bli dyrt: 14 Nellie Vingboons, 6 Nagajka, 8 Poppy, 11 Amber Diablo, 12 Tamina Silas, 7 Leanne di Quattro

V75-6: I V75 International räcker det med fem streck. Men mest tror jag på spurtstarke topphästen 3 Noras Bean som kan få en perfekt resa i draget. 4 Lavec Kronos är loppets spetsfavorit, men det är frågetecken för formen och distansen. 9 Marshland går bäst bakifrån, och kan få en patenterad Kihlström-smygare. 7 Yield Boko och 8 Select Yankee räknas också. 

V75-7: Kapable 2 City Hall har hittat formen igen och har fina förutsättningar (spets och slut?). 9 Space Hoss har varit kanonfin med barfotabalans i de två senaste starterna/vinsterna. Från det här läget kan det bli en fin resa. 4 Conchita Exclusive  är ny i klassen, men räknas tidigt på form och läge. Spurtstarke sluggern 5 Practical Joke blir giftig med tempo på loppet. Fartfyllda 10 Nanny Fine kan överraska med rätt resa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *