Knepig V75-gåta på Jägersro

Veckans V75-omgång på Jägersro ser öppen ut och spelvänlig ut. Den stora utmaningen är att hitta spikarna. Det ser på förhand ut att kunna bli bra betalt för sju rätt.

V75-1:

Första avdelningen är ett öppet lopp, om inte 1 Jerka Tilly tar hand om ledningen. Gör han det så kan han leda från start till mål. Hästen är startsnabb, men det finns startsnabba konkurrenter utvändigt som kan sätta käppar i hjulen. Bakom är det vidöppet 2 Zwack och 9 Nu Nu Hill är ett par tidiga motbud. 8 Lazer Crown är en bra häst med uppåtform som kan överraska.

V75-2:

I V75-2 kan tre-fyra hästar räcka långt. Startsnabba och kapabla trion 3 Ready To Rock, 4 Dollar Access och 5 My Fix gör förmodligen upp om segern. 7 Essien blir farlig om det löser sig. 6 Tryptofan Håleryd har kapacitet för att segerstrida.

V75-3:

Jag trodde på 1 Noras Bean senast han startade, men då var han inte helt fräsch och blev tvåa. Hästen vinner inte så ofta, men har hög kapacitet och är van att möta värre hästar. Löser det sig från innerspåret, så kan det vara dags för andra årssegern. 10 Global Investment gör bra lopp hela tiden, och går bra bakifrån. Värst emot. 6 Year In Review är väldigt fartfylld och hästen har fin form. Inte borta. 11 Marshland är spurtstark, och kan sänka allt med rätt resa.

V75-4:

Uppfödningslöpningen för tvååringar. Hur bra det än ser ut, så väljer jag att inte spika 2 Global Noble. Hästen kan mycket väl leda runt om, men han har bara gjort sex starter i karriären. Bakom är det öppet. Jag gillar Jim Oscarssons spurtstarka Viking Kronos-dotter 9 I’m Weasel, som har intressanta förutsättningar med smygläge och smygkusk. 3 I’m Me Mine har Tommy Hanné mycket höga tankar om. Luddes 1 Little Face räknas också tidigt.

V75-5:

7 Operett Ribb och 14 Conrads Linsan kan vara ett tänkbart tvåhästarlås, men jag väljer att ta ställning för den förstnämnda som kan leda hela vägen felfri. En chansspik. Bakom dessa är det vidöppet.

V75-6:

12 Eliott Hall krossar förmodligen allt felfri, och även om han inte är att lita på så finns det faktorer (hemmaplan, Johnny Takter och några mindre balansändringar) som talar för att han kommer att vara stabilare den här gången. Chansspik. 6 Ewe Palema är bra, och kommer att leda länge. Värst emot. Tar man med några stycken så glöm inte 7 Delvin Gold som gillar distansen och såg jättefin ut som fastlåst senast.

V75-7:

V75-epilogen är ett öppet lopp över sprinterdistans. 1 Global Journey har hög kapacitet, är startsnabb och kan bli svårslagen från ledningen. Det finns dock ett antal startsnabba konkurrenter i loppet som också kommer att laddas från start, och blir det rejäl körning så kan det skrälla. Streckar man ett gäng hästar så glöm inte starke 10 Classic Tile (som gynnas om det blir tempo på tillställningen) 3 Robin K, 4 Having Said That och 2 Persos Seaman. 8 Cantab Hall D.E. var jättebra senast, och kan segerstrida med klaff.

Intressanta på strecken (fredag klockan 13.17)

V75-1: 8 Lazer Crown (8 %)
V75-3: 6 Year In Review (7 %)
V75-4: 3 I Me Mine (11 %)
V75-6: 7 Delvin Gold (7 %)
V75-7: 1 Global Journey (39 %), 4 Having Said That (12 %)

Det blir två chansspikar denna vecka:

V75-5: 7 Operett Ribb – Kan leda hela vägen felfri, även om Conrads Linsan är en tuff motståndare
V75-6: 12 Eliott Hall – Är osäker, men kan krossa allt om han sköter sig. Större chans att han går felfritt nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *