Ett år på Umåker

Nytt år innebär nya resultat och att ny statistik ska skrivas. Men i det här inlägget tänkte jag med hjälp av fakta från Umåkers travprogram presentera hur det gick under 2010.

Till att börja med så kollar vi på hur det gick i den prestigefyllda så kallade Pressens Tipsliga. Första halvvåret toppade VF ligan flera veckor i rad, men till slut landade vi på en tredjeplats före VK, Norran och Umåkers travprogram. Överlägsen vinnare blev dock Dagens Spel.

Kuskchampionatet gick som bekant till Ulf Ohlsson som vann med god marginal. Han kunde till och med kosta på sig att njuta av Thailandssolen och ändå ta hem segern. Patrik Nygren och Krister Söderholm blev tvåa respektive trea.

Mats Bucht som hade mest inkörda pengar av länets A-tränare tog även hem tränarligan. Jan Norberg tog hand om silvret och Robert Bergh knep bronset.

2010 var amatörtränarnas år. Efter år av V75-torka överraskade Umåkerhästarna med att vinna fem V75-lopp under året, och fyra av dessa var amatörtränade. El Sueco (2 st), Dead Wood, Chakir. Patrik Nygren-tränade Chuck Liddell tog den förlösande första V75-segern på hemmaplan. Kia Wiik i topp bland Umåkeramatörerna.

Genom att vinna de båda storloppen Guldbjörken och Berth Johanssons Memorial blev Marshland och Maharajah kvar i topp bland de vinstrikaste hästarna på Umåker året ut. Men det var snubblande nära att det skulle gå åt skogen för den sistnämnde..

”Den store konungen” och Marshland i all ära.. Den som vann flest lopp var Umåkers egen Chuck Liddell, som är på väg tillbaka igen. Förhoppningsvis får han toppa nya listor, och ta fler V75-segrar under 2011. Susanna Grahns Greve Rico var god tvåa och Kung Töll trea.

Redan nämnde Chuck Liddell gick fram som en ångvält under första halvåret av 2010, och det räckte till segern i VF Ligan trots att hästen inte startade under andra halvan av året. Ett antal Bucht-tränade hästar höll sig långt framme i sammanhanget. Livi Destiny landade på en andraplats. Travbloggen hoppas verkligen att Livi får en välförtjänt V75-triumf under 2011.

Robert Bergh kommer ofta på besök, gärna med flera bussar om det vankas fina prispengar. ”Bergharn” hade det vinstrikaste tränarstallet före Mats Bucht och Petri Salmela.

Hanna Olofsson var segerrikast bland lärlingarna. Robert Dunder som det går allt bättre för blev tvåa. Dunder tog bland annat sin första kuskdubbel på annandagen.

Angelica Holm hamnade på tredje plats, men vann Damklubbens Lärlingsserie före Emma Söderlund och Nicklas Westerholm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *