192 kronor

I veckan går två intressanta travprogram på tv.

TV-tips 1: En timme från hästgalan på Rondo i Göteborg direktsänds på fredag klockan 21.30 i TV4 Plus.

TV-tips 2:  Filmen ”Kolgjini”. En sannsaga om Lutfi Kolgjinis enastående livsresa, visas på söndag i TV 4 klockan 16.30.

***

Onsdag kväll och V64 har gått i mål.

Glädjande var att:

Umeåbolaget Stall Tiltbuggs tyskfödde femåring Höwings Oh Titan såg strålande ut, och vann väldigt enkelt efter en fin resa. Och att skellefteåägde Kouros Broline också vann på ett bra sätt efter ledning från start till mål.

***

Igår sopade Kari Lähdekorpi och Stefan Söderkvist rent på Jägersro, och tog fem segrar. Idag hade Björn Goop och Timo Nurmos hade lekstuga på Valla, och tog fyra segrar. Där kan vi snacka om stall i form. 

***

Mindre upphetsande var att:

”Jackpot med 11 miljoner till en ensam vinnare” löd reklamen – det slutade med 192 kronor till 60 911 system..

Inte för att jag någonsin trodde på miljonutdelning, men 192 kronor… Det känns dessutom som att det händer rätt så ofta att det blir hundralappar eller någon enstaka tusenlapp i utdelning för sex rätt. Det kan aldrig vara bra för spelet på sikt. Sportsligt sett är V64-loppen ofta rätt så tråkiga, med en ledare (inte så sällan körd av Björn Goop)  som får bestämma tempot och vaggar konkurrenterna till sömns – inte heller bra för sporten och spelet.

För egen del finns det bara ett alternativ när det gäller V64, och det är V6. Oavsett om det är jackpot eller en vanlig omgång. Jag ”riskerar” gärna att gå miste om några tior, med chansen att få 2,5 gånger utdelningen. Speciellt med tanke på hur ofta det blir jackpot på fyra rätt. Som den här gången till exempel – jackpot på både fem och fyra rätt.  Det fina i kråksången är dock att vi har en himla massa pengar att spela om nästa onsdag. Bara det inte blir hundralappar i utdelning igen …

***

Imorgon är det trav i Boden. Christian Månsson går det bara bättre och bättre för, och han låter uppåt på 3 Still Alone i V65-4.

***

Tänkte avrunda detta blogginlägg med att länka till ett videoklipp:

Catchdrivers

P.S. Det är nog tur att dom blev travkuskar och inte skådespelare. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *