Chuckvisit

Häromdagen var jag och besökte Patrik Nygrens stall på Umåker, och fick då träffa den sexårige Love You-sonen och V75-vinnaren Chuck Liddell.  Högrest, ruggigt cool och med ett skönt driv i steget. 

”Chucken” här med husse Patrik Nygren himself.

***

I samma veva tog undertecknad en sväng förbi det nybyggda 24-boxarsstallet som Akseli Lahtinen hyr, och med facit i hand så blev stallet riktigt bra. Lahtinen själv var i Finland vid det tillfället, men undertecknad passade på att snacka lite med förstemannen Samu Sundqvist och några av de övriga ur personalen som  verkade nöjda med den nya byggnaden. Tyvärr glömde jag att ta några bilder därifrån. 

***

Apropå stall.. Som VF tidigare berättat så har Catarina Norqvist köpt det stall som Anders Söderlund med flera har hyrt.

Här följer ett utdrag ur artikeln:

Hur kommer du att nyttja det nya stallet?
Jag kommer att ställa dit mina egna unghästar. Tanken är även att det ska vara ett ungdomsstall, och lediga boxar kommer främst att hyras ut till ungdomar som har behov av mentorskap för att kunna ta steget ut som hästägare, säger Norqvist som även har ett stall hemma på gården i Ström.
Catarina Norqvist har även en verksamhet som vänder sig till barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionshinder.
Jag har avtal med grundskolan i Umeå Kommun. Min tanke är att stalla upp några av mina egna hästar i byggnaden som är lämpliga för den här verksamheten.

**

Sören Lennartsons hemsida fick fem plus (högsta betyg) i en bedömning av travtränarnas hemsidor på Travnet idag. Med tanke på att det finns en uppsjö av tränarhemsidor så var det starkt jobbat.

Till hemsidan

***

Maharajah övertygade vid vinsten i Prix d’Belgique senast. Jag är en av många som tror att han kan krossa allt i Prix d’Amerique om en och halv vecka, men samtidigt ska man veta att fransmännen säkert kommer att vara betydligt bättre rustade när det verkligen gäller. Vi har sett det förut. Å andra sidan kommer nog även Maharajah att vara snäppet vassare. Hur som helst. Extremt spännande blir det!

***

Tre raka segrar har det blivit för Electrum sedan han hamnade hos Flemming Jensen. Riktigt riktigt kul, med tanke på att det här var det sista försöket man hade för avsikt att göra med Electrum. Hade inte Jensen fått ordning på hästen så hade det varit sluttävlat för Good As Gold-sonens del. Senast såg han slagen ut i sista sväng, men kom tillbaka och vann.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *