Inför V65 på Umåker

Gårdagens V75-omgång på Solvalla blev en rätt så trist historia. Vi lämnar den bakom oss och riktar istället blickarna mot dagens V65-omgång på Umåker. Ett par-tre lopp är öppna, men i de övriga avdelningarna lär man klara sig bra på ett eller några få streck.

***

V65-1: 7 Eldsiri startar från dubbla tillägg mot äldre hingstar och valacker, och det kan tyckas vara en stentuff uppgift. Men fältet är litet och Eldsiri är van att möta betydligt tuffare motstånd. Med en någorlunda vettig resa, så rundar hon nog det här gänget. 3 Bleke Kongen har fått två lopp i kroppen och kan leda länge. 4 Adrigo har fin form för dagen, och vann med krafter kvar senast. 5 Gejser fick det inte att bita senast, men fullföljde bra som trea bakom Faksen J:r och Stamping näst senast, och slog då hästar som Farmfurir, Fakse och Lome Stjernen.

V65-2: 8 Northern Spy är kapabel, och var bra direkt i debuten för Bucht. Hittar bara ”lill-Untern” ner i en vettig position, så får konkurrenterna se upp. 2 Approved är segerlös efter 18 starter, men inte länge till. Senast fick hon inte chansen, och gick i mål med sparade krafter. Lopp i kroppen nu.  11 Enkidu har varit ifrån, men har kapacitet för att segerstrida. Detsamma gäller för 12 Västerbo Mission.

V65-3: 7 Vencedor Bar och 6 Punch Em gör upp om ledningen – fördel den förstnämnde som ska gå med helstängt huvudlag, gillar distansen och trivs i spets. Blir svårslagen. Redan nämnde Punch Em är given vid gardering. Både hästen och stallet i övrigt har fin form. Senast fick han inte fritt och gick i mål med sparade krafter. Spurtstarke 2 Yardley Boko kan bli farlig med en ryggresa. 10 Noah V.V. vann säkert från ledningen senast, och kan runda många trots bakspåret. 1 Gidde L.J. spurtade vasst vid vinsten näst senast. Får fin resa.

V65-4:  4 Fiesta Way har varit ute på V75 i de två senaste starterna. Nu är motståndet enklare. Senast fick hon aldrig fritt  och blev fyra med sparade krafter. 1 Dolly Tooma har bra kapacitet, och läget är perfekt då hon är snabb ut. Senast var hon nära att vinna. 14 Follow Me Ås var fin vid vinsten i julas. Rundar många. 3 Magalloway visade prov på bra kapacitet vid decembervinsterna. Senast sköt hon till piggt som femma efter galopp. Fint läge. Kan öppna.

V65-5: 5 Västerbo World har fina förutsättningar – bra läge, lämpligt motstånd och han trivs på hemmabanan. Han kan mycket väl leda hela vägen. Men 6 Regent Royal såg morsk ut och höll bra som trea från dödens senast bakom Amour Ami och Conrads Epilog. 11 Face The Evil har bakspår och formen är väl bara sådär, men han går aldrig att räkna bort helt i den här typen av gäng. Körs offensivt om tempot bedarrar. Tar man med flera så kan 4 Harmonic Silvio vara värd att ha  i åtanke. Han fick inte chansen senast, och gick i mål med sparade krafter.

V65-6: 13 Trotteur har tävlat bra en längre tid, och blir normalt sett svår att stå emot. 4 Livi Destiny vann enkelt senast. Han är inte helt stabil med voltstart, men tar han sig iväg felfritt så kan han ge favoriten en match. 4 Midnight Passion kommer från färsk (om än något billig) V75-seger och kan bli svårfångad från ledningen. Tre streck räcker.

***

Tänk på att: 7 Eldsiri (V65-1), 13 Trotteur (V65-6) och 4 Midnight Passion ( V65-6) debuterar på isbana den här gången.

//Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *