V75-funderingar

Senaste V75-omgången på Solvalla såg svårlöst ut på förhand, men sjurättsutdelningen landade på blygsamma 14 tusen.

I veckan är det Kalmartravet som är värd för V75, och jag gör ett nytt försök att tro på hög utdelning. Några av loppen är streckkrävande, och omgången innehåller tre stycken 15-hästarslopp.

//Lycka till!

***

V75-1:

Tre-fyra streck borde räcka i V75-inledningen.  4 Rocket Power, 10 Hell of a Kemp (26 %), 1 Hardy Ribb och spetshästen 2 Ridgehead Cahore som dock inte rosat V75-marknaden på länge.

V75-2:

Ett öppet lopp, men Lähdekorpi håller 6 Be Delicious ganska högt, och hon var klart förbättrad när hon tävlade bafota fram senast. Hon kan få överta ledningen, och i detta lågklassiga lopp kan det räcka långt. Bakom är det många med chans.

V75-3:

Vidöppet på förhand. Här tar jag fram breda penseln och målar på rejält. 3 Banker Tooma, 10 Mille Degato och 7 Gigant Slugger är några tidiga bud. 4 Agge The Bomber (10 %) är bäst på kort, men har toppform och kan leda länge om han får bestämma lite.

V75-4:

Utan strul är det bra chans för 1 Jacques att leda runt om. Observera att Ulf Ohlsson ersätter Björn Goop. 8 Celeber Sund kan få en fin resa i rygg på Jacques. 7 Faciam är ett annat tidigt garderingsstreck.

V75-5:

Spik på bästa hästen 10 Conrads Linsan eller dubbla med 1 Esterel Gull. Tar man med flera så kan det bli dyrt, och normalt sett är det mellan dom här två som det står.

V75-6:

Derbyfinalisten 5 Ågårds Ludde har hög kapacitet, Svanstedt låter väldigt uppåt inför loppet och nu har hästen fått ett lopp i kroppen. Toppchans. 6 Growup (12 %) kan segerstrida om han sköter sig. Tar man med flera så räknas även 1 Domino Eson, 2 Zapdos Håjt som troligen får överta ledningen från Domino Eson som triivs bäst i ryggar, 9 Naughty Nanny som spurtar ner många med tempo på loppet och 12 Nelle Pelle som kan överraska vid överpace.

V75-7:

Ett öppet stayerlopp, och här får man strecka rätt så rejält för att vara på den säkra sidan. Några tidiga: guldhärdade 10 Rutger Raket, 11 Imola November har toppform och gillar distansen, 14 Bowling Inferno kan mycket när det stämmer. 12 Scargel (10 %) är mitt drag i loppet. 2009 Harper Hanovers-vinnare har haft problem med skador under en längre tid, men är kraftigt på gång.

***

Värt att notera:

Banan har ett rätt så långt upplopp (207 meter), och stallbacken är belägen efter mål. vilket kan stärka moralen hos vissa hästar. Banan är dessutom riktigt bred, och det gynnar inte minst galoppspåren 4 och 5.

Senast Kalmar körde V75 blev det närmare 2,5 miljon för 7 rätt, och vid de senaste  fem omgångarna har det blivt bra utdelning vid fyra tillfällen. En rejäl skräll per omgång har varit ett stående inslag de senaste åren. I juni 2010 var det Magic Sisa (40,26) i guld som var svårast för spelarna att hitta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *