Inför V75 på Bergsåker

Det skrällde till en del vid V75 på Kalmartravet senast, ändå blev utdelningen inte högre än 18 905 kronor. I helgen är det Bergsåker som är värd för V75:

***

V75-1:

I V75-inledningen kan det räcka med streck för 8 Stay The Knight, 3 Macho Gossip och 2 Putte Topline. Men med rätt resa så kan även lågflygande 6 Belinda Sign och 5 Pater Pontus dyka upp där framme.

V75-2:

13 Truly Devoted är allround, och övertygade vid V75-segern på Bergsåker näst senast. Här är det bra chans till repris. Garderar man så är 6 Västerbo Voyage (spetsfavorit), 3 Set Of Love och 5 Nilla Sisu tidiga garderingsstreck. Vid favoritfall kan även 10 Yankee T.L. (8 %) slå till.

V75-3:

Veckans klass I-försök är vidöppet. 1 Iris Tilly, 5 Le Cupole, 4 Robin Ru och 6 Mellby Toker streckas i första hand, men här kan det smälla till så fortsätt strecka. Intressanta outsiders: 2 Calvados Crane (14 %), 7 Staro Dow Jones (12 %) och 12 Mockasin (13 %).

V75-4:

Ett klass II-lopp där Erik Lindegrens löfte 8 Francais du Gull borde ha lite av en straffspark sedan han blivit nedstruken två hack. 5 Spirit Of Life, 3 Aloe Vera och 12 Markus Klipp är tidiga garderingsstreck.

V75-5:

Trots dubbla tillägg över kort distans så handlar det framförallt om kallblodskungarna 12 Åsajerven och 13 Hallsta Lotus. Tar man med flera så åker även spetsande 6 Feseth Nils och 14 Faksen J:r (barfota runt om) med på systemet. 7 Jenny R.G. (7 %) är den som kan ta hand om ledningen om Feseth Nils galopperar bort sig.

V75-6:

Sjätte avdelningen är rätt så ojämn, och här behöver man nog inte så många streck. Flera är startsnabba och spetsstriden kan bli väldigt avgörande. 1 Gills Abbe (spetsfavorit), 3 Finish Flyer, 5 I’m Alone Face och möjligen 6 Tiffany Brodda så är man nog i hamn.

V75-7:

Vårt hemmahopp 3 El Sueco kommer att bli svårfångad för Berghs duo 14 Amour Ami och 13 Conrads Epilog. ”Svensken” har toppchans från ledningen. Men skulle El Sueco ha en dålig dag, så kan även osäkre men starke 6 Nelle d’Amour, 7 Persos Annie och 10 Megastone Palema (Lähdedekorpi uppåt) vara med och göra upp om det.

***

Sammanfattningsvis:

Det finns ett antal tänkbara spikförslag i omgången: 13 Truly Devoted (V75-2), 8 Francais du Gull (V75-4), 3 El Sueco (V75-7).

Ett tänkbart tvåhästarslås – 12 Åsajerven och 13 Hallsta Lotus i V75-5.

På ATG.se berättar man att det går att köra med valfri balans på Bergsåker idag. Banmästare Ulf Johansson:

– Ja, vi är väldigt nöjda med underlaget. Det ska definitivt gå att köra med valfri balans idag. Det enda man kan oroa sig en aning för att om solen ligger på för mycket så det börjar smälta, men det är nog bara någon procents risk att det ska inträffa. Speciellt nu som det kommer in lite moln också.

//Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *