Det såg för bra ut

På förhand såg allting kanonbra ut inför El Suecos V75-start i lördags. Nästan lite för bra. Då började varningsklockan att ringa inombords.

* Kusken var helnöjd med hur hästen kändes i starten innan. El Sueco hade aldrig känts finare.
* Och tränaren hade aldrig varit så optimistisk inför någon start.
* Läget .. ja det var perfekt, och normalt sett skulle det bli svårt för Amour Ami och Conrads Epilog att komma ikapp El Sueco.
* Bergsåker är dessutom en bana som ”Svensken” brukar trivas riktigt bra på.

Men när allting ser sådär stenklart ut, så brukar det kunna häxa. Det blev ingen V75-seger den här gången, men El Sueco och Kia Wiik kommer igen.

**

Det var lunchtrav på Umåker i tisdags. Spelmässigt blev det väldigt favoritbetonat och trist, men sportsligt sett gladde jag mig främst åt att Ulf W Nilssons femåriga Super Arnie-märr Gone With The Wind gick felfritt för första gången i nionde starten. Hon svarade dessutom för dagens bästa prestation. Det är bara att hoppas på att hon fortsätter att sköta sig.

Qubic Svarten och Northern Spy svarade också för fina insatser. Den sistnämnde siktar man på att starta på V75 på hemmaplan i slutet av april.

Chuck Liddell såg fin ut i kvalet, och han blev godkänd på 1.19,7. Nu väntar två vanliga lopp (Bergsåker 23/3 och 8/4) innan man startar på V75 på Umåker. Glädjande var också att Sören Lennartsons Carmen Sund såg fin ut vid enkel spurtvinst i P21-loppet.

Idag onsdags så började man för övrigt att riva isen på stora banan på Umåker. Läge för iskungen Västerbo World att ta semester snart då?

**

För några dagar sedan var Farmfurir en av Sveriges representanter på Vincennes i kallblodslandskampen Prix des Sang Froid tillsammans med Per Gustafsson. Tyvärr gick det dåligt för Sverige den här gången, och Farmfurir fick det inte att stämma. Enligt uppgift ska Farmfurir ha sträckt sig i ryggen.

**

Tanken var att Skelleftetravet skulle lansera sin nya hemsida lagom till årspremiären. Än så länge har den inte sjösatts, men Travbloggen väntar med spänning på resultatet!

**

Skelleftetränaren Christian Månsson fick ett tråkigt besked i dagarna:

”Som att inte kylan har orsakat tillräckligt med bekymmer den sista tiden så fick jag mitt livs tråkigaste besked som travtränare i onsdags. Valuable Rose har gjort sin sista start och kommer inom kort att få beta på det evigt gröna ängarna. Orkar rent inte skriva mer om det nu….” meddelar stallmansson.se

Riktigt trist! Travbloggen beklagar!

**

Alla har vi våra hästar som vi följer av den ena eller andra anledningen. Jag följer Akseli Lahtinens Don´t Blink Twice, som jag tror kan blixtra till när formen infunnit sig. Senast hamnade han lite snett på det i Boden, men gick fullt godkänt som fyra. Näst senast såg han laddad ut som fastlåst med gott om sparade krafter på Bergsåker. Nu har han två lopp i kroppen och imorgon startar han från ett något chansartat läge (10) i lopp 7 i Boden. Det kan med andra ord bli svårt igen, men kapacitetsmässigt tror jag att han räcker långt. En outsider åtminstone.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *