En önskelista

Det finns för det mesta en anledning till olika saker, som t.ex. varför ATG.se har bestämda öppettider för spelet. Handen på hjärtat så vet jag inte varför det är så, men jag gillar det inte. ATG.se är ju ingen fysisk spelbutik, med personal som måste få vara ledig några timmar om dygnet. Nä.. 24-7 vill jag kunna spela om jag så önskar. Jag hade förstått begreppet öppettider om det vore 1981, men nu är det ju trots allt 2011.

Andra saker på önskelistan:

Jag tycker inte att man ska behöva betala för lopparkivet. Även om det inte handlar om så mycket pengar för en riktigt bra tjänst, så blir det ju lite som att vi betalar för att få betala..

Sen skulle jag även vilja att man hade samma typ av hundrametersstolpar på banorna runt om i landet. Stolparna kan vara knepiga att se på många banor. Speciellt vintertid. Färgglada stolpar som inte går att missa ska det vara.

Det är väldigt lätt att klaga på än det ena och än det andra. Ibland tycker jag att det klagas lite väl mycket i travets värld. Det är otroligt mycket som görs bra, och som håller väldigt hög klass. Men när det gäller de nya evighetslånga lunchsändningarna så får man nog tänka om, och återgå till hur det såg ut förut. Programmet är det inget fel på, men det håller inte att sända i 1,5 timme varje lunch.

**

V75 på Momarken

I helgen är det Unionskamp på norska banan Momarken, och det är väl inte så att man direkt jublar och slår frivolter av upphetsning över jippot. Men men, banan har bjudit på omgångar med bra utdelning vid några tillfällen, och det kan ju möjligen finnas en viss tillfredsställelse i att ta hem denna så kallade landskamp, med tanke på den senaste tidens Northug-dominans?

Värt att tänka på är att Momarken har ett extremt långt upplopp (240 meter). Körspö är inte tillåtet. Dessutom skiljer sig den norska voltstarten från den svenska. En nyhet för i år är att det till V75-omgången går att kolla in de norska hästarna helt gratis och utan inloggning på www.rikstoto.no

**

Bästa spiken i omgången tycker jag är 10 Global Investment i V75-6. Han möter lämpligt motstånd, är allround och går hela vägen in i mål.

I V75-1 kan 10 Gigant Slugger överraska om det blir tempo på loppet. Hästen har svarat för flera fina insatser på slutet, och hans vassa spurt sänker många över Momarkens långa upplopp.

I V75-5 startar 13 Relax Jet som har bra fart och styrka. Han gynnas kraftigt av den långa distansen, och klaffar det så kan han skrälla.

I V75-4 så är 3 Åsajerven och 5 Neslands Loke aningen svårbedömda efter tveksamma insatser på slutet. Men normalt sett är det dom som gör upp om segern.

I V75-7 tror jag att topphästen 4 Navy Seal U.S. har bra chans, trots att han inte har startat på länge.

//Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *