Konungens återkomst ?

”Den store konungen” och Prix d’Amerique-tvåan Maharajah till Umåker och Guldbjörken? Vore fantastiskt kul och bra för vår V75-helg. Vi får verkligen hålla tummarna för att han dyker upp!

Vill inte låta som någon pessimist, men måste ändå påpeka att det är 45 dagar kvar till V75 på Umåker. Mycket kan hända på vägen, och än så länge är det många ”kanske” med i bilden.

2009 var planen att Stefan Hultman skulle förgylla vår årliga folkfest med Jaded, men när anmälningslistorna var klara på söndagen veckan innan så fanns han inte med.

Men tveklöst … att få hit Prix d’Amerique-tvåan vore ju någonting alldeles extra.

***

Skönt – är det att Unionskampen är över för den här gången.

Sammanfattar det hela med tre ord:

Inte
Min
Grej

***

På plussidan i lördags:

Global Investment – vilken fantastisk häst. Måste vara rena rama drömmen för ägarna.

Sportsligt sett var det flera av vinnarna som var riktigt bra. Men förutom Global Investment så tycker jag framförallt att amatörtränaren Keijo A Svart och hans hästar förtjänar att nämnas.

Finländaren lyckas väldigt väl med ett litet material (12 tränarsegrar på 43 starter under 2011). I lördags tog han en dubbelseger med Racerstina och Rydens Cindy, och en pallplats gick till Beatasine.

Svart har 35 hästar på gården i Jyveskylä 30 mil norr om Helsingfors. Sedan har han en svensk filial där Thomas L Larsson hjälper till. Svart siktar dock på att bli tränare i Sverige inom en snar framtid, då prispengarna i Finland är urusla.

Han berättar för travnet.se att han hoppas att någon travbana i östra delen av Sverige visar intresse för honom… Med tanke på Svarts framfart så borde han ju verkligen vara hett villebråd.

***

Många hästar som årsdebuterar nu i dagarna. En lokal talang som gjorde sin första start för året igår var Bo-Göthe Svenssons Benny The Cop. Han vann ett V4-lopp på Bergsåker på ett övertygande sätt, och tog sin femte seger i karriärens tionde start. Snyggt jobbat av både häst och tränare!

***

På fredag startar El Sueco igen. ”Svensken” ska ut i ett V65-lopp på Bergsåker. I samma lopp startar även länshästarna Give To Get och Lemond.

1:a Pris 50 000 kronor, 2140 Auto

1 Bambi’s Comet – Jan Norberg
2 Staro Dow Jones – Ulf Eriksson
3 Twist Life – Kenth Åkerlund
4 Brianson – Ingvar Nyberg
5 El Sueco – Ulf Ohlsson
6 Putte Topline – Robert Bergh
7 Midnight Ås – Micael Melander
8 Zakeus – Anton Eriksson
9 Highland Queen – Bo Eklöf
10 Give To Get – Ove A Lindqvist
11 Judy’s Gill – Henrik Svensson
12 Lemond – John Östman

Har ingen aning, men om man ska våga sig på att gissa, så kanske vi får se El Sueco starta på V75 på Bergsåker den 2 april. Det borde i alla fall passa ganska bra med två veckor mellan loppen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *