V65-funderingar

 

 V65-1 (Fyraåringslopp, 2140 Auto)

9 Northern Spy har gjort allting rätt för sin nye tränare Mats Bucht, och kommer med tre raka segrar. Han verkar allround, möter passande motstånd, och ska ses med bra chans. Senast vann han enkelt från dödens i ett billigt lopp. Spik.

Garderar man så glöm inte 6 Zidane Hornline, som kan öppna och har visat fin form på slutet, och inte heller starka 10 Västerbo Mission (4 %) som höll bra som fyra efter uppehåll senast. 8 Enkidu (3 %) och 3 Beauty Princess (14 %) räknas också vid gardering.

 

V65-2 (Treåringslopp, 2140 Volt)

5 Prayer Ås är en fin treåring som vann på bra sätt vid sina två segrar i fjol. Nu har han inte startat sedan november, och var även struken i slutet av februari. Formen är därmed svårbedömd, men i det här gänget räcker han långt på sin fina kapacitet. Sköter han sig, så är det en bra chans. Spetsar?

4 Arnie’s Coktail har bra form och kapacitet, och går han felfritt så kan han blanda sig i segerstriden. Årsdebuterande 2 Alfas Domino (14 %) gjorde bra intryck i några starter i fjol, och tränaren Akseli Lahtinen har rätt så stora förhoppningar på hästen inför 2011. Inte borta. Formstarka 7 Cuba Cohiba ska inte heller nonchaleras om man garderar loppet.

 

V65-3 (Kallblod, 1640 Volt)

Den tredje avdelningen är ett på förhand vidöppet kallblodslopp. 1 Remelda kommer från seger, står bra inne och kan spetsa. 13 Nordblomma har varit ifrån, men räknas tidigt på sitt goda kunnande. 5 Farmbaron har gått bra efter vila tidigare, och kan mycket. En annan intressant årsdebutant är Jan Norbergs 4 Järbo Harry (12 %). Hästen tränar bra, och sköter han sig så kan han sluta långt framme.

Många om budet. Strecka på!

 

V65-4 (Stolopp, 2140 Volt)

V65-4 är ett rätt så öppet stolopp. 9 Pixel Chic är inte helt att lita på, men fungerade bra vid vinsten i Boden senast efter lite balansändringar. Näst senast galopperade hon bort en framskjuten placering på V75.

Spurtstarka 15 Carmen Sund (21 %) har fått två lopp i kroppen och ser ut att ha hittat stilen igen. Med rätt ryggar fram till upploppet så sänker hon många. 7 Enjoy Me More möter enklare motstånd den här gången. 5 Still Alone gynnas av att isbanan är ett minne blott. Kan spetsa och leda länge. 6 Miss Yankee (8 %) är osäker, men har bra fart i kroppen.

 

V65-5 (1640 Auto)

 12 Sanity fick ett tufft lopp i årsdebuten senast, men vara bara bäst. Aktionen sista biten lämnade dock mycket övrigt att önska.  Trist läge nu, men motståndet är inte det allra värsta, och vi kan nog förvänta oss ett offensivt upplägg från Eklöf. Spik.

4 Dandie Palema kan mycket när det stämmer, och gillar förutsättningarna. Senast var han bra som trea. 8 Verdi Boko var positiv vid seger i ny regi senast. 11 Liberty F.H. har full form, och spurtar ner många med tempo på loppet.

 

V65-6 (2140 Auto)

 6 Lord Capar gjorde sin första start i ny regi senast, och startade då i Norge efter sex månaders vila. Motståndet var enklare än det han möter nu, men hästen vann helt ohotad. Lopp i kroppen.

10 Västerbo World avgjorde säkert efter ett snabbt slutvarv senast. Han gynnas om banan blir hård. 8 Face The Evil (15 %) är ofta med i den främre träffen mot den här typen av motstånd. Senast höll han bra som tvåa från ledningen. Efter två strykningar har han nu ett betydligt bättre läge. 9 Regent Royal vinner inte ihjäl sig, men gör bra lopp för det mesta. Senast var han tvåa från rygg ledaren bakom Amour Ami.

***

Fler V65-tips, intervjuer och annat finns på umakerspel.se

***

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *