Pulsen stiger

Pulsen stiger inför V75 på Umåker i slutet av april.

Maharajah har blivit officiellt inbjuden till Oslo Grand Prix den 15 maj, men innan dess är planen Umåker och Guldbjörken. Tidigare var det en del ”kanske” och ”om” när Stefan Hultman pratade om en Umåkerstart, men nu känns det som att det bara är sjukdom/fräschörproblem emot att ”den store konungen” dyker upp. Idag kunde man läsa följande citat från Hultman på travronden.se:

   – Det är ett väldigt stort lopp (Oslo Grand Prix, bloggs. anm) som jag gillar och vi jagar ju revansch sedan fjolåret. Så där ska vi absolut vara med även om det inte blir någon lek, det kan bli ett riktigt vasst lopp. Innan dess blir det Guldbjörken på Umåker.

Om allt går som det ska och Maharajah dyker upp, så känns det betydligt större den här gången, än när han besökte Umeå i fjol. Vid det tillfället visste man att det var en topphäst, men man kunde bara ana att det handlade om en världsstjärna. Nu vet vi att han är det..

Förresten. Hultman har inte sagt blankt nej till Elitloppet, så än lever hoppet för Elitloppspubliken.

***

Urban Engdelius hade tänkt årsdebutera med sin fartfyllde sprinter Dead Wood på norska V75 den 9 april, men hästen har fått en halsinfektion och kommer inte kunna starta de närmaste två veckorna. Men siktet är fortfarande inställt på V75 på Solänget den 14 maj.

***

V75 på Bergsåker i helgen. Vanligtvis brukar det vara ett gäng hästar från länet som startar när Bergsåker kör V75, men bara en häst från Västerbotten kommer till start den här gången. Johnny Boströms Monemill kommer ut i klass I-försöket tillika V75-6.

Att han är den enda startande hästen från länet, beror troligen på att många står över och siktar på V75-helgen på Umåker istället.

***

Vi fick se många sportsligt fina prestationer vid Umåkers V65-tävlingar i söndags, bland annat:

* Akseli Lahtinens Alfas Domino som var riktigt bra vid vinsten i treåringsloppet efter stor markförlust.

Vid ett tillfälle i år då undertecknad frågade Lahtinen om vilka hästar han hade störst förhoppningar på under 2011, så svarade han – Alfas Domino och Rixhästen Alvena Readily.

* Gunnar Melanders Nordblomma som vann på finfina 25,4/1680 meter

* Sanity som visade klassen, och vann enkelt trots att han hade långt fram i sista sväng. Alltid kul att se topphästar, och snart (läs V75-helgen) har vi en hel drös av dom på hemmaplan. Längtar redan!

***

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *