Tyskt i topp igen

Förra helgen såg det ruggigt bra ut på förhand för Per Lennartsson. Lennartsson själv tyckte att han hade tre hästar med toppchans, men V75-segrarna uteblev.

Idag hade Åke Svanstedt det väl förspänt. Svanstedt hade 13 hästar i V75-finalerna, flera med bra chans. Men ”Grön Kusk” fick inte med sig en enda V75-seger.

Torvald Palema trodde jag en hel del på i finalen av Olympiatravet, men han levde inte upp till förväntningarna. Nästa gång Torvald ska ut i ett 2140 lopp, kommer försiktighetsåtgärder att vidtas. Åtminstone om motståndet är av den här kalibern.

Local Conch som var något av omgångens ”kommundrag” trodde jag också skulle kunna ha med segerstriden att göra, men han sjönk som en sten över upploppet.

Det blev i alla fall ett riktigt bra lopp, och det kändes väldigt rättvist att Joakim Lövgren fick triumfera med sin Brioni, som haft mycket stolpe ut och dåliga lägen.

I fjol hette vinnaren Copper Beech, och i år Brioni. Tyskt i topp, för andra året i rad.

Yarrah Boko var ändå Olympiatravets stora utropstecken. Norges bästa häst svarade för en grym insats, och då har han knappt varit ute i elitsammanhang tidigare. Vad månde bliva?

Marshland spurtade klart positivt till andraplatsen.

Commander Crowe startgalopperade och har en del att bevisa om han nu är så bra som Souloy säger..

För fjärde gången i rad blev det mångmiljonutdelning vid Åbys Olympiaomgång, och tre system fick drygt 8 miljoner för sju rätt. Open stretch skapar överraskningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *