Inför V75 på Hagmyren

Det har varit svårtippat på V75 på slutet. Veckans V75-omgång på Hagmyren ser inte heller helt lättlöst ut. Här kommer lite funderingar.

Lycka till med streckandet!

**

V75-1

Bra spets- och vinstchans för Svanstedts 7 Mellby Sambuca som har övertygat i två  raka segrar. Spikas. Men det har gått trögt för Svanstedt på V75 de senaste omgångarna. Bara en tillfällighet? Garderar man loppet så måste man strecka 9 Kouros Broline som ser väldigt oskärpt ut i värmningarna, men som visar tigerhjärta i slutstriderna. 3 Zeuxis Hornline är en häst med bra kapacitet och passande läge.

V75-2

Klarar kapabla 5 Celebrity Madonna spåret så har hon bra chans. Galopperar hon så finns det flera som kan vinna loppet. 2 Draw The Line (två lopp i kroppen, kan få fin resa), 14 Dreamalittledream (enklare emot nu, rundar många) och spetsande 6 Collect Tooma är några av garderingsbuden. Ta med några stycken.

V75-3

1 Reven d’Amour kan mycket, är snabb ut och visade bra form senast. Skulle han lyckas hålla upp innerspåret så är han hästen att slå. Motståndet är väldigt lämpligt. Men det blir galopp ibland för honom, och stressiga spår ett bakom bilen kan ställa till det. Distansen klarar han, även om den inte är någon fördel. 7 Alvena Pele är väldigt kvick ut från start, och kan snuva favoriten på ledningen. Skulle han göra det så är det han som kan leda loppet länge, kanske hela vägen. Bäst på kort. Fin form. Tredjehästen i loppet är 12 Neo Smed som var riktigt fin vid segern senast. Vid överpace. Det kan vara farligt att nonchalera 6 Global Investment som brukar vara bra efter vila, och är van hårdare motstånd.

V75-4

Ett öppet klass II-lopp. 5 Miss My Money (toppform, kan få loppet), 3 Mugger MM (stark och rejäl), 1 Lucifer Scott (kan leda länge) och 2 Mack Pointer (utmanar om ledningen) är dom tidiga strecken. Flera av hästarna på framspår är startsnabba, och det kan bli en tuff öppning.

V75-5

15 Myllarfaks var stor i nederlaget mot övermakten senast (Hallsta Lotus). Här har han ett tufft läge, men med rätt resa på vägen kan han sänka allt. Bakom honom är det öppet. 11 Farmfurir (fel distans men toppform), 10 Snygg (toppform, långt framme felfri), 9 Idenors Peter (gillar distansen, fin inställning) och 12 Bongsbofax (fina fartresurser, om han sköter sig) är några av buden. Känslan är en eller många.

V75-6

Några få hästar höjer sig i silver. 6 Maxwell Mayday har aldrig varit bättre, och vann övertygande senast. Han är allround och nu har han dessutom blivit nedstruken ett hack. 7 Le Cannibale har också full form och står dessutom perfekt inne i loppet. Läget har även blivit bättre efter strykningen av 4 Leonas Yeti, och han är snabb ut. Segerstrider.
5 S.J.’s Otto gillar distansen, och kan få en fin resa i draget. Han kan spurta ner allt om det klaffar. Tar man med flera så kan även 9 Trustworthy Ås vara värd ett streck. Formen är fin och han gillar distansen.

V75-7

3 El Sueco har det häxat för i år, och formen är aningen svårbedömd efter sjukdom. Men i normal författning så blir han svårfångad från ledningen. Han var fin i ett snabbjobb i söndags, och tränaren tror att formen är 80-90 procentig. Det ser dock ut att kunna bli tuff körning mot ledaren, och då kan avsaknaden av lopp i kroppen göra att han inte orkar hela vägen. Gardering förordas. Den som kan få loppet kört i halsen är 10 Nantucket som har bra kapacitet och toppform. 5 Orlando Croft är stark, har full form och kommer att köras offensivt nu när det är kort distans. 9 The Man kan sänka allt med tempo på loppet. Gasen i botten sista 700? Starke 11 Swift Triumph kan kliva in i handlingen vid överpace.

 

SPIKEN:

V75-1: 7 Mellby Sambuca

CHANSSPIKEN:

V75-6: 6 Maxwell Mayday

RYSARBUDEN:

V75-2: 6 Collect Tooma (20 %)

V75-3: 12 Neo Smed (9 %)

V75-7: 11 Swift Triumph (3 %)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *